Makers De Oud-Hagenaar starten met krant voor 50-plussers

De uitgever, hoofdredacteur en de vaste schrijvers zijn gezamenlijk begonnen met het gratis 14-daagse blad De Haagse Tijden. Het treedt daarmee in de voetsporen van De Oud-Hagenaar, zoals deze de afgelopen tien jaar beschikbaar was voor alle Hagenaars.

De werkzaamheden voor De Oud-Hagenaar worden afgerond met een speciale jubileumuitgave in de vorm van een afscheidsboek. Dat boek zal in februari ter beschikking komen.

De enquête, die in oktober 2018 gehouden is onder de lezers, abonnees en adverteerders van De Oud-Hagenaar, leverde op dat een aantal aanpassingen van de formule gewenst zijn. Omdat mogelijk te maken is ervoor gekozen om een nieuwe start te maken met een andere titel, namelijk De Haagse Tijden.

Voor de lezers betekent dit dat zij op één van de 375 afhaalpunten in de regio Den Haag elke 14 dagen een editie van de krant kunnen blijven ophalen. 

De Haagse Tijden richt zich op verhalen van vroeger en op oud nieuws dat nog steeds actuele waarde heeft. Ook kent deze krant vaste rubrieken, zoals ‘Kleine Nostalgie’ van Julius Pasgeld, ‘Vroegâh’ van Frans van der Helm, ‘Rechten & Plichten’ van Hans Roodenburg en de autorubriek ‘Vroem, Vroom’ van John Vroom. Het is verder aan de lezers die hun bijdrage insturen en die het voornaamste bestanddeel blijven van de krant. 

De Haagse Tijden komt elke twee weken uit en heeft een lagere oplage van ongeveer 70.000 exemplaren. Onze ervaring is dat op de site van de uitgever er zo’n 10.000 unieke lezers zijn. Dat zijn onder andere mensen die geen gedrukt exemplaar meer halen, maar online de verhalen over Den Haag willen lezen.

De voorpagina heeft een andere indeling en de lettertypen veranderen. Inhoudelijk zal er meer worden ingespeeld op thema’s die voor de doelgroep van De Haagse Tijden – nog altijd de vijftigplusser – interessant zijn, zoals wonen, reizen, gezond en comfortabel leven en vervoer.

De Haagse Tijden is ondergebracht in een stichting. Dat is nodig, omdat De Haagse Tijden een directe rol wil blijven vervullen in de informatievoorziening aan de stad, met name de 50-plusser. 

Met behulp van deze stichting kunnen dan bijzondere projecten en uitgaven gemaakt worden. Het deelnemen in dergelijke projecten – vaak gemeentelijk breed – is beter te begrijpen vanuit een non-commerciële stichting.

De uitgever en redactie van De Haagse Tijden zijn bijzonder dankbaar voor de tien jaar dat het De Oud-Hagenaar in een franchise heeft mogen uitgeven. Op de schouders van De Oud-Hagenaar wordt het nieuwe blad gebouwd.

Op 3 februari 2019 bestaat De Oud-Hagenaar tien jaar en loopt de tweede vijfjarige periode van de franchise af. De franchisegever, DOS B.V. (beter bekend door zijn uitgaves van De Oud-Rotterdammer en De Oud-Utrechter), is in goed overleg volledig op de hoogte gebracht van deze omzetting.

Constant Martini (uitgever)

Ivar Lingen (hoofdredacteur)

Recente berichten

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

3 Comments

 • Alex van Mil
  februari 8, 2019, 13:20

  Ik had gevraagd hoe kan je de Haagse Tijden digitaal lezen? Daar kreeg ik snel antwoord op. Alleen het werkt niet, je krijgt alleen de voorpagina in een onduidelijk wazig lettertype. Dan maar een papieren exemplaar. Helaas in de wijken Oosterheem, Noordhove en Seghwaert in Zoetermeer zijn geen afhaalpunten meer. Jammer want ook in die 3 wijken wonen zat 50-plussers.

  REPLY
 • De Haagse Tijden@Alex van Mil
  februari 8, 2019, 22:56

  Beste Alex van Mil,

  Na uw reactie hebben we besloten om een knop toe te voegen bij de digitale krant. Klik op ‘Downloaden en/of printen’ en u kunt de gehele krant downloaden en zo in hoge resolutie op uw computer lezen.

  Vriendelijke groeten,

  De Haagse Tijden

  REPLY
 • C.I. Vrolijk
  juni 20, 2020, 05:41

  ongeveer in 2015 heeft er een artikel in de "Oud Hagenaar" gestaan over een bakker Bogers in den Haag waarvan zijn voorvader, bakkersknecht, uit Halsteren, N.Brabant kwam.

  Via de Genealogische werkgroep in Halsteren heeft toen wat aanvullende gegevens opgezocht.
  Deze kwam ik bij het opruimen weer tegen.

  Zou de fam. van bakker Bogers in den Haag hierin nog geinteresseerd zijn?

  ben benieuwd.

  I. Vrolijk-v.d. Meij

  REPLY