Skip to main content

Embers Club


Embers Club

Eind jaren vijftig, begin jaren zestig was iedere Hagenaar of Hagenees wel bekend met dansgelegenheid de Embers Club, gevestigd aan de Koningin Emmakade. Onder streng toeziend oog van de familie Timmers, de eigenaren van de oorspronkelijke dansschool, ging de jeugd hier op de zaterdag- en zondagavond met de voetjes van de vloer. Het dragen van een stropdas was er voor de jongens verplicht! 

De familie Timmers lette op dat er geen onoorbare dingen gebeurden; althans, wat toén als onoorbaar werd beschouwd. De Embers Club werd voornamelijk bezocht door jongelui van Indische afkomst, tevens de allereerste (oud) Plu-leden. Tijdens deze dansavonden werden er plaatjes gedraaid - de term dj was nog niet in zwang - door Ed Christoffel, die later nog optrad als sologitarist bij The Black Dynamites.

The Bell Boys

The Bell Boys was een van de allereerste indorock bands van Den Haag in de jaren ’57 tot ‘59. Harry Koster (gitaar, saxofoon), Rudy Piroeli (gitaar), Fred Christoffel (gitaar), George Dankens (drum) en Jimmy Pees (contrabas) maakten de band uit. Op 28 november 1959 traden The Bell Boys op als slotact op het eerste Teenager Festival in de Koepelzaal van de toenmalige Haagse Dierentuin. Op 6 december 1959 deden zij mee aan een talentenjacht in Brussel. Omdat er al een Amerikaanse r&r band bestond met de naam Freddie Bell a/t Bellboys veranderde de Haagse club hun naam in The Black Dynamites. Hierna kwamen ander bandleden in zicht, zoals Nico Fioole (zang) en Henny Heutink (drum). De True Legends of Indorock waren geboren. Henny Heutink was een oude dienstmakker van Harry Koster en runde Club Extase aan de Groenmarkt, waar hij dansavonden organiseerde en rivaliserende jeugdbendes van Haagse jongeren en gerepatrieerde jongeren uit voormalig Nederlands-Indië nader tot elkaar probeerde te brengen. Club Extase werd later Club 192.

The Black Dynamites 

The Black Dynamites hebben bestaan tot ongeveer 1967 en hebben veel personele mutaties gekend. Er zouden nog meerdere come backs volgen op indorock festivals en reünie concerten. Als eerste indo band toerden ze door onder andere West-Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje en Frankrijk. In België nam de band verschillende singles op, waaronder Ricky Blake
a/t Black Dynamites, Ricky Blake a/t Royals en The Royals. Ricky Blake was een Belgische zanger. In 1962 wonnen zij het festival De Léon (Frankrijk) en onder de naam Los Indonesios een talentenjacht in Spanje. In Zuid-Afrika

 volgde een optreden voor koning Masoesjo en zijn echtgenote. In die tijd was er in Den Haag nóg een band met de naam The Black Dynamites. Martin v. Persie (zang), Eddy Volder (gitaar), Fred Jansen (gitaar, Rob Seller (gitaar) en Hans -achternaam onbekend-(drum) kwamen uit Morgenstond, speelden instrumentale rock en bestonden rond 1965/1966.

Robert Mindé

 


Details

 • Schrijver

  Robert Mindé
 • E-mail

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Fotobijschrift

  The Bell Boys
 • Editie

  16-2020

Meest gelezen artikelen