Weten wat lekker eten is

by REM
Culinaire Hotspot in Den Haag
In de straat van het Prins Hendrikplein tot aan het Regentesseplein is iets bijzonders aan ...

Risoles van Keraton Damai
Risoles zijn gevulde en gefrituurde flensjes. Het oorspronkelijke Franse gerecht - dat je al kan vinden in middeleeuwse ko...

Keraton Damai
Javaanse Keuken
Niet zo heet
Aan een van de mooiste lanen van Den Haag - de Groot Hertoginnelaan - vinden we Keraton Dam...

De beroemde krabkoekjes van Hendriks Fish & Drinks
Eindelijk lente!
Het was 1 maart toen we - samen met onze kleindochter Shera - uit eten gingen bij Hendriks Fish & Dr...

Hendriks Fish & Drinks
Eindelijk lente!
Het is 1 maart als we - samen met kleindochter Shera - uit eten gaan bij Hendriks Fish & Drinks. Op ...

LEO’S International Flavors
Ook een rood-wit-blauwe vlag
LEO’S International Flavors is het restaurant van het Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenad...

LEO’S International Flavors
Ook een rood-wit-blauwe vlag
LEO’S International Flavors is het restaurant van het Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenad...

Café Franklin
Franklin’s Porkribs met Coleslaw. Een recept voor 4 personen
We hebben goed en gezellig gegeten bij Franklin (zie de rece...

Café Franklin
Stampvol en gezellig!
ls we net na zessen Franklin binnenkomen zit de zaak al helemaal vol met overwegend jonge mensen tu...

St. Joris en de Draeck
Recept Röysti van Roy
Culinaire hotspot op de grens van Zeehelden en Regentes?
Omdat we er al 37 jaar om de hoek wonen e...

St. Joris en de Draeck
Oudste café van Nederland?
Om de hoek bij ons atelier - in hetzelfde huizenblok - vinden we aan het Koningsplein nummer 6...

Giuliano’s Pasta & Pasta Ristorante
Recept linguine alle vongole con pistacchio e lime
We komen op donderdagavond in een werkelijk afgeladen ristorante Giuli...

Giuliano’s Pasta & Pasta Ristorante
Twee Giuliano’s!
We komen op donderdagavond in een werkelijk afgeladen ristorante Giuliano’s aan de Haagse Schoolstraat. ...

De Bistrooh - Recept Chocolade Parfait
Is dat wel goed geschreven? De Bistrooh? En wat is een bistrooh eigenlijk? Wikipedia geeft antwoord; “een bistro (ook wel ...

De Bistrooh - La Cuisine de la Haye
Is dat wel goed geschreven? De Bistrooh? En wat is een bistrooh eigenlijk? Wikipedia geeft antwoord: “een bistro (ook wel ...

Seinpost Indonesia
Eten op een van de mooiste plekken in de stad!
Het Seinpostduin, waar nu Seinpost Indonesia zit, heeft een bewogen Haags...

De Pepermolen
Wat een fijne plek aan het water! Het is een van de eerste zomerse dagen in juni en het is warm, echt terrasweer dus. We n...

Ohmu Sushi
Toen we in 1985 het pand, dat later onze galerie werd, aan de Koningin Emmakade 148 betrokken was er nog lang niet zoveel ...

Rock-’n-roll recept: Keshi Yená
Op de website staat eetcafé slash cultureel podium De Stamboom. Zelf zouden wij het liever rock-’n-roll café De Stamboom n...

Rock-’n-rollcafé De Stamboom
Op de website staat eetcafé slash cultureel podium De Stamboom. Zelf zouden wij het liever rock-’n-roll café De Stamboom ...

Recept van Palato: Carpaccio-bonbons
Palato aan de Valeriusstraat is een klein en knus Italiaanse restaurant met maar een paar tafeltjes, een ruw houten lambri...

Palato
Volgens de ‘Accademia Italiana Della Cucina’ een van de beste Italiaans restaurant van Nederland!
Palato aan de Valerius...

Recept: GARUDA’S Nasi Rames by Ron Blaauw
We gaan nasi rames maken volgens het recept van Garuda. Wikipedia zegt het volgende over dit gerecht: “Nasi rames is tijde...

GARUDA by Ron Gastrobar Indonesia
In 1949 opende het legendarische Indonesische restaurant Garoeda haar deuren. Ruim 70 jaar was het een begrip en niet alle...

Recept: Tiramisu van Cucina Soho
In de vorige aflevering schreven we over Cucina Soho, het nieuwe restaurant van chef Ricardo van Ede. Nu gaan we zijn tira...

Cucina Soho
Donderdag 10 februari lopen we in de kou over een stamp- en stampvol Plein naar Cucina Soho, het nieuwe restaurant van de ...

Recept: Saltimbocca alla Romana van Trattoria Da Sebastiano
Na de voortreffelijke maaltijd bij Da Sebastiano twee weken geleden kregen we van hen het recept van saltimbocca alle Roma...

Trattoria Da Sebastiano
We waren even afwezig met onze rubriek. Er is van alles gebeurd. Allebei corona bijvoorbeeld, milde klachten dat wel, maar...

Vegane Glorie
Op de eerste zaterdag van de zoveelste lockdown moet de horeca om acht uur ‘s avonds sluiten. We zijn daarom al om 17.30 b...

Recept: Komkommersalade van Vegane Glorie
Zelf zeggen de ondernemers op de website: “Bij Vegane Glorie proberen we van de wereld een prachtplek te maken, met elke h...

Recept: Thaise Mangosalade van Café Banka
In de vorige aflevering vertelden we hoe lekker we hadden gegeten in Café Banka, een café met eten van ‘restaurantkwalitei...

Café Banka. Een echt café!
Een echt café! Maar dan wel met eten van restaurantkwaliteit!
Compleet verbouwd
We rijden bijna dagelijks langs Café Ban...

Recept: Ray’s Geheime Kruidenboter...
Twee weken geleden aten we met Daphne en Jeroen bij Ray’s Saté aan het Noordeinde. Een vrij nieuwe zaak in een van de chic...

Ray’s Saté
Gekroonde markiesHet is half september en lunchtijd. Het zonnetje schijnt uitbundig voor deze tijd van het jaar. Op het No...

Recept: Mosterdsoep
MOSTERDSOEP naar een recept van Mr. SmithTwee weken terug zijn we gaan lunchen bij Mr. Smith, een sfeervol klein restauran...

Restaurant Mr. Smith
Secret dish! - 420 - 10.6 - 3,14We gaan lunchen bij Mr. Smith. Een sfeervol, klein restaurant met een groot terras op een ...

Recept: Spaghetti met mozzarella en cherry tomaten
Na de meer dan voortreffelijke lunch bij de sfeervolle Trattotia da Gianni van Michele en Meglena, maken we thuis een rece...

Trattoria Da Gianni
Op het hoekje van het Noordeinde en de Maziestraat vind je alweer zeven jaar Trattoria da Gianni van Michele Cilfone. Al j...

Recept: Semplice E Delizioso
In de vorige Marcello en Els (W)eten Wat Lekker Is schreven we over ons voortreffelijke diner bij het Italiaanse restauran...

Bacco Perbacco Cucina Italiana
Mijn hemel
Zo’n beetje recht tegenover ons - op het hoekje met de Van Speijkstraat - zit sinds 2009 het Italiaanse restau...

Recept: KIP ROCK AND ROLL
Wat is rock-’n-roll (ook wel rock-’n’-roll, rock & roll, of voluit rock and roll) nu eigenlijk? De meeste van jullie z...

Brasserie Lorelei Café
Afgestampt!We waren al een tijdje nieuwsgierig naar Brasserie Lorelei Café aan het Regentesseplein. Maar ja, door corona k...

Recept: Kitchen Kita
Kitchen Kita
Gelukkig weer een toko in de Reinkenstraat!
Recept tahu telor
Een bekend gerecht uit de Indonesische keuk...

Kitchen Kita Indonesian Take Away
Toko? Je weet natuurlijk dat toko Maleis is voor winkel. In Nederland is toko de naam voor een oosterse supermarkt. Bij d...

Recept: Karsten & Kuiper
Ruim een week geleden hebben we fantastisch lekker gegeten; een uitgebreide take-away van Karsten & Kuiper.
Een bijz...

Karsten en Kuiper?
Dark kitchen? Karsten en Kuiper? We gaan er afhalen in de Prins Hendrikstraat, op de hoek met de Van Diemenstraat. De naam...

Recept: Melanzane alla parmigiana à la Baardman
In de vorige aflevering schreven we over een fijne take-away van Restaurant Baardman. We denken nog wel eens aan de perfec...

Recept: Kreeftenbisque by Vigo
Voor de vorige aflevering hebben we sushi laten bezorgen door Vigo Delivery aan de Aert van der Goesstraat in Den Haag. On...

Vigo Delivery
We schrijven nu al weer zo’n anderhalf jaar met veel plezier deze restaurantrecensies. De mensen zijn het gaan kennen en w...

Recept: Chocolade moddertaart van Ich Bin Ein Hamburger
Chocolade moddertaart met aardbeiencompote
Dit keer maken we het toetje van chefkok Nicki van het restaurant Ich Bin Ein ...

Ich Bin Ein Hamburger
Hoe kan dat nu? Ich Bin Ein Hamburger. Hoe kom je er in vredesnaam bij om je restaurant zo te noemen? Je hebt natuurlijk h...

Recept: Spinazie op z’n Indonesisch van De Vegetarische Toko
Spinazie kennen we allemaal, al was het maar van Popeye die er magisch sterk van wordt. Wikipedia zegt er het volgende ove...
TV Show
Marcello en Els, het veelzijdige kunstenaarsechtpaar. Je kan bij hen terecht voor schilder- en tekenlessen. Voor illustraties en portretopdrachten. En sinds maart 2016 organiseren ze de Rock History Tour, een rondleiding door de Haagse popgeschiedenis. Een te gek en muzikaal Haags uitje! Maar in hun colomn nemen ze je mee naar de lekkerste restaurants van Den Haag. En om de week een uniek recept van dit restaurant.
Columnisten
-
Namen
Marcello & Els
-
Column
Weten wat lekker eten is
-
Frequentie
1x in de 2 weken
-
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.