Skip to main content

Weten wat lekker eten is

Rode bieten tartaar met geitenyoghurt, zoetzure peer, groene appel en walnoot

De vorige recensie ging over Greens In The park. Op hun website staat op de eerste pagina Welkom bij Greens. Een unieke co...

Greens in the Park

Greens in the Park. Een unieke combinatie van een biologisch restau­rant en een zorgmoestuin en een te gek theatertje. Op...

Pandan crème brûlée

Een exclusief recept voor iedereen! Twee weken geleden maakten we een reis door de wereldkaart van Jim Boctor, de chef va...

Restaurant Sophie - Kasteel De Wittenburg

Barones Sophie Adrienne Sloet van Oldruitenborgh en Jonkheer Speelman Op zaterdagavond gaan we eten bij Restaurant Sophie...

Branoul’s Curry

Een paar weken terug bezochten we het Theaterdiner in Theater Branoul. Eerst een drankje in de bistro en dan met je voorge...

Branouls Theaterdiner

De jonge olifant Branoul Branoul, misschien wel het kleinste theatertje van Den Haag, werd in 1987 opgericht als Literair...

LO SFIZIO Bar - Caffetteria

Voorheen Palato Een kleine twee jaar geleden alweer schreven we hier een recensie over restaurant Palato (volgens de ‘Acc...

India, een van de beste keukens ter wereld - Amritsari Fried Fish

In de vorige aflevering schreven we over het Indian Curry House op de Thomsonlaan, met de bijzonder vriendelijke gastvrouw...

India, één van de beste keukens ter wereld

Het is maandagavond, zes uur, al donker en rotweer met winterse buien als we van tramhalte Fahrenheitstraat naar Indian Cu...

Bistro Café Loft - Recept wildzwijnribben

Geroosterde wildzwijnribben in bourbon-kersensaus, geitenyoghurt en ingelegde komkommer. Een recept voor 5 porties. In de...

Bistro Café Loft

Een verborgen pareltje in Den Haag! L.O.F.T. - Land Of Free Thought In de voormalige gereformeerde Jeruzalemkerk aan het...

Happen en Stappen met ADO Den Haag

Al 22 jaar! Sinds 2001 tekent Marcello alle voetballers uit het eerste elftal van ADO Den Haag. Realistische pentekeninge...

Bar Bowie, wat een feest!

In mei 2019 begonnen we deze rubriek Marcello en Els (W)eten wat lekker is met een recensie over restaurant Braccini. Je w...

Pesto alla Genovese recept van de Vegan Pizza Bar

In de vorige aflevering van “Marcello en Els (w)eten wat lekker is” schreven we over ons diner in de Vegan Pizza Bar in de...

Vegan Pizza Bar

Alles vegan - Niet alleen pizza - Drie gangen € 28,95 - Hartje Den Haag - Ook glutenvrije gerechten Het is een van de laa...

by REM

Culinaire Hotspot in Den Haag In de straat van het Prins Hendrikplein tot aan het Regentesseplein is iets bijzonders aan ...

Risoles van Keraton Damai

Risoles zijn gevulde en gefrituurde flensjes. Het oorspronkelijke Franse gerecht - dat je al kan vinden in middeleeuwse ko...

Keraton Damai

Javaanse Keuken Niet zo heet Aan een van de mooiste lanen van Den Haag - de Groot Hertoginnelaan - vinden we Keraton Dam...

De beroemde krabkoekjes van Hendriks Fish & Drinks

Eindelijk lente! Het was 1 maart toen we - samen met onze kleindochter Shera - uit eten gingen bij Hendriks Fish & Dr...

Hendriks Fish & Drinks

Eindelijk lente! Het is 1 maart als we - samen met kleindochter Shera - uit eten gaan bij Hendriks Fish & Drinks. Op ...

LEO’S International Flavors

Ook een rood-wit-blauwe vlag LEO’S International Flavors is het restaurant van het Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenad...

LEO’S International Flavors

Ook een rood-wit-blauwe vlag LEO’S International Flavors is het restaurant van het Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenad...

Café Franklin

Franklin’s Porkribs met Coleslaw. Een recept voor 4 personen We hebben goed en gezellig gegeten bij Franklin (zie de rece...

Café Franklin

Stampvol en gezellig! ls we net na zessen Franklin binnenkomen zit de zaak al helemaal vol met overwegend jonge mensen tu...

St. Joris en de Draeck

Recept Röysti van Roy Culinaire hotspot op de grens van Zeehelden en Regentes? Omdat we er al 37 jaar om de hoek wonen e...

St. Joris en de Draeck

Oudste café van Nederland? Om de hoek bij ons atelier - in hetzelfde huizenblok - vinden we aan het Koningsplein nummer 6...

Giuliano’s Pasta & Pasta Ristorante

Recept linguine alle vongole con pistacchio e lime We komen op donderdagavond in een werkelijk afgeladen ristorante Giuli...

Giuliano’s Pasta & Pasta Ristorante

Twee Giuliano’s! We komen op donderdagavond in een werkelijk afgeladen ristorante Giuliano’s aan de Haagse Schoolstraat. ...

De Bistrooh - Recept Chocolade Parfait

Is dat wel goed geschreven? De Bistrooh? En wat is een bistrooh eigenlijk? Wikipedia geeft antwoord; “een bistro (ook wel ...

De Bistrooh - La Cuisine de la Haye

Is dat wel goed geschreven? De Bistrooh? En wat is een bistrooh eigenlijk? Wikipedia geeft antwoord: “een bistro (ook wel ...

Seinpost Indonesia

Eten op een van de mooiste plekken in de stad! Het Seinpostduin, waar nu Seinpost Indonesia zit, heeft een bewogen Haags...

De Pepermolen

Wat een fijne plek aan het water! Het is een van de eerste zomerse dagen in juni en het is warm, echt terrasweer dus. We n...

Ohmu Sushi

Toen we in 1985 het pand, dat later onze galerie werd, aan de Koningin Emmakade 148 betrokken was er nog lang niet zoveel ...

Rock-’n-roll recept: Keshi Yená

Op de website staat eetcafé slash cultureel podium De Stamboom. Zelf zouden wij het liever rock-’n-roll café De Stamboom n...

Rock-’n-rollcafé De Stamboom

Op de website staat eetcafé slash cultureel podium De Stamboom. Zelf zouden wij het liever  rock-’n-roll café De Stamboom ...

Recept van Palato: Carpaccio-bonbons

Palato aan de Valeriusstraat is een klein en knus Italiaanse restaurant met maar een paar tafeltjes, een ruw houten lambri...

Palato

Volgens de ‘Accademia Italiana Della Cucina’ een van de beste Italiaans restaurant van Nederland!  Palato aan de Valerius...

Recept: GARUDA’S Nasi Rames by Ron Blaauw

We gaan nasi rames maken volgens het recept van Garuda. Wikipedia zegt het volgende over dit gerecht: “Nasi rames is tijde...

GARUDA by Ron Gastrobar Indonesia

In 1949 opende het legendarische Indonesische restaurant Garoeda haar deuren. Ruim 70 jaar was het een begrip en niet alle...

Recept: Tiramisu van Cucina Soho

In de vorige aflevering schreven we over Cucina Soho, het nieuwe restaurant van chef Ricardo van Ede. Nu gaan we zijn tira...

Cucina Soho

Donderdag 10 februari lopen we in de kou over een stamp- en stampvol Plein naar Cucina Soho, het nieuwe restaurant van de ...

Recept: Saltimbocca alla Romana van Trattoria Da Sebastiano

Na de voortreffelijke maaltijd bij Da Sebastiano twee weken geleden kregen we van hen het recept van saltimbocca alle Roma...

Trattoria Da Sebastiano

We waren even afwezig met onze rubriek. Er is van alles gebeurd. Allebei corona bijvoorbeeld, milde klachten dat wel, maar...

Vegane Glorie

Op de eerste zaterdag van de zoveelste lockdown moet de horeca om acht uur ‘s avonds sluiten. We zijn daarom al om 17.30 b...

Recept: Komkommersalade van Vegane Glorie

Zelf zeggen de ondernemers op de website: “Bij Vegane Glorie proberen we van de wereld een prachtplek te maken, met elke h...

Recept: Thaise Mangosalade van Café Banka

In de vorige aflevering vertelden we hoe lekker we hadden gegeten in Café Banka, een café met eten van ‘restaurantkwalitei...

Café Banka. Een echt café!

Een echt café! Maar dan wel met eten van restaurantkwaliteit! Compleet verbouwd We rijden bijna dagelijks langs Café Ban...

Recept: Ray’s Geheime Kruidenboter...

Twee weken geleden aten we met Daphne en Jeroen bij Ray’s Saté aan het Noordeinde. Een vrij nieuwe zaak in een van de chic...

Ray’s Saté

Gekroonde markies Het is half september en lunchtijd. Het zonnetje schijnt uitbundig voor deze tijd van het jaar. Op het N...

Recept: Mosterdsoep

MOSTERDSOEP naar een recept van Mr. Smith Twee weken terug zijn we gaan lunchen bij Mr. Smith, een sfeervol klein restaura...

Restaurant Mr. Smith

Secret dish! - 420 - 10.6 - 3,14 We gaan lunchen bij Mr. Smith. Een sfeervol, klein restaurant met een groot terras op een...

Recept: Spaghetti met mozzarella en cherry tomaten

Na de meer dan voortreffelijke lunch bij de sfeervolle Trattotia da Gianni van Michele en Meglena, maken we thuis een rece...

TV Show

Marcello en Els, het veelzijdige kunstenaarsechtpaar. Je kan bij hen terecht voor schilder- en tekenlessen. Voor illustraties en portretopdrachten. En sinds maart 2016 organiseren ze de Rock History Tour, een rondleiding door de Haagse popgeschiedenis. Een te gek en muzikaal Haags uitje! Maar in hun colomn nemen ze je mee naar de lekkerste restaurants van Den Haag. En om de week een uniek recept van dit restaurant.


Columnisten

  • Namen

    Marcello & Els

  • Column

    Weten wat lekker eten is

  • Frequentie

    1x in de 2 weken

  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.