Giuliano’s Pasta & Pasta Ristorante
Recept linguine alle vongole con pistacchio e lime
We komen op donderdagavond in een werkelijk afgeladen ristorante Giuliano’s in de Haagse Schoolstraat. Sfeervol en overdadig ingericht met allerlei snuisterijen, oude muziekinstrumenten, verrekijkers, spiegels, flessen en heel veel ingelijste prentjes. De kleine tafeltjes staan bovenop elkaar en zijn tot de laatste man bezet. Kortom, super Italiaans! Giuliano’s Pasta & Pasta Ristorante zit er al vanaf begin jaren negentig en sinds 2020 is er twee deuren verderop een nieuwe vestiging; Giuliano’s Pizza & Pizza. In de vorige aflevering de recensie en nu een recept van de chef!
Ingrediënten
• 1 kilo vongole (visboer)
• 250 gram linguine
• 4 teentjes knoflook in dunne plakjes
• ½ chilipepertje gesnipperd
• 200ml witte wijn (Italiaans)
• zest van 1 limoen
• 40 gram geroosterde pistachenootjes
• 10 gram peterselie
• olijfolie
• versgemalen peper
1. Was de vongole drie keer in water, net zolang totdat het water helder is. Haal de kapotte schelpen eruit.
2. Kook de linguine, 2 minuten korter dan op het pak staat.
3. Pak een wok en fruit de knoflook even aan. Bak daarna de chilipeper even mee.
4. Voeg de vongole en de witte wijn toe. Hussel een paar keer en doe een deksel op de pan.
5. Na een paar minuten gaan de vongole openstaan. Voeg de peper toe en hussel weer een paar keer, schep de vongole uit de pan en hou apart.
6. Het vocht dat overblijft wordt je saus. Voeg hier de linguine aan toe en kook deze al roerend nog 2 tot 3 minuten totdat de pasta mooi ‘al dente’ is en de saus indikt.
7. Roer er wat gehakte peterselie, limoenzest en olie door.
8. Leg dan eerst de linguine op het bord, dan de vongole en maak af met gehakte pistache, peterselie en de rest van de zest.
9. Eet smakelijk!
Giuliano’s Pasta & Pasta Ristorante
Schoolstraat 13a, Den Haag
www.giulianos.nl/classic
070 345 5215
Woensdag t/m maandag 17.00 - 22.00 (weekend tot 23.00)
Giuliano’s Pizza & Pizza Ristorante
Schoolstraat 9, Den Haag
www.giulianos.nl/pizza
070 2505 434
Woensdag t/m maandag 17.00 - 22.00 (weekend vanaf 13.00)
Details
-
Schrijver
Marcello en Els -
Editie
21-2022