• 1 kilo vongole (visboer)
• 250 gram linguine
• 4 teentjes knoflook in dunne plakjes
• ½ chilipepertje gesnipperd
• 200ml witte wijn (Italiaans)
• zest van 1 limoen
• 40 gram geroosterde pistachenootjes
• 10 gram peterselie
• olijfolie
• versgemalen peper
1. Was de vongole drie keer in water, net zolang totdat het water helder is. Haal de kapotte schelpen eruit.
2. Kook de linguine, 2 minuten korter dan op het pak staat.
3. Pak een wok en fruit de knoflook even aan. Bak daarna de chilipeper even mee.
4. Voeg de vongole en de witte wijn toe. Hussel een paar keer en doe een deksel op de pan.
5. Na een paar minuten gaan de vongole openstaan. Voeg de peper toe en hussel weer een paar keer, schep de vongole uit de pan en hou apart.
6. Het vocht dat overblijft wordt je saus. Voeg hier de linguine aan toe en kook deze al roerend nog 2 tot 3 minuten totdat de pasta mooi ‘al dente’ is en de saus indikt.
7. Roer er wat gehakte peterselie, limoenzest en olie door.
8. Leg dan eerst de linguine op het bord, dan de vongole en maak af met gehakte pistache, peterselie en de rest van de zest.
9. Eet smakelijk!
Giuliano’s Pasta & Pasta Ristorante
Schoolstraat 13a, Den Haag
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.giulianos.nl/classic
070 345 5215
Woensdag t/m maandag 17.00 - 22.00 (weekend tot 23.00)
Giuliano’s Pizza & Pizza Ristorante
Schoolstraat 9, Den Haag
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.giulianos.nl/pizza
070 2505 434
Woensdag t/m maandag 17.00 - 22.00 (weekend vanaf 13.00)
Laan van Meerdervoort 174
2517 BH Den Haag
Lezersservice
ma t/m vrij van 10 tot 12 uur:
070 - 345 76 97
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.