Skip to main content

Café Franklin

Franklin’s Porkribs met Coleslaw. Een recept voor 4 personen

We hebben goed en gezellig gegeten bij Franklin (zie de recensie in het vorige nummer). We hebben verschillende gerechten geprobeerd waaronder heerlijke porkribbetjes. De chef van Franklin deelt dit recept nu met ons en wij weer met jullie.

Ingrediënten:

Pekel Porkribs

2,2 kilo Porkribs
1 L water
80 gram suiker
80 gram zout
2 gram steranijs
3 teentjes knoflook 

Ribsaus

600 gram ketchup
200 gram ketjap manis
3 ml azijn
1/4 citroen
8 gram zout
3 gram knoflookpoeder
6 gram uien poeder
2,5 gram chili poeder 

Coleslaw

Wortel
Rode kool
Witte kool
Rozijnen
Mayonaise
Crème fraîche
Peper en zout
Azijn

Bereiding: 

Pekel: 

Zet een pan op met 1 liter water, suiker en zout. Kook dit tot de suiker en zout helemaal opgelost zijn en voeg hierna de kruiden toe. Kook dit samen nog een minuut door en voeg hierna de rest van het water toe aan de pan. Laat de pekel afkoelen en zet deze koud weg. 

Ribsaus: 

Zet een pan met 50 ml water op en voeg hier de kruiden en zout aan toe. Laat dit koken totdat deze helemaal zijn opgenomen. Voeg hierna de azijn, citroensap, ketjap en ketchup toe. Kook dit door tot alles goed met elkaar is gemengd. Laat de saus afkoelen
en zet dit koud weg. Leg de porkribs een dag voor het bereiden in de pekel. Haal de ribs 2 uur voor het opdienen uit de pekel en smeer deze in met de ribsaus. Gaar de ribs voor in een voorverwarmde oven op 110 graden gedurende een uur. Smeer de porkribs nogmaals in met de saus en laat ze een uur rusten in de koelkast. Haal de ribs na een uur uit de koeling en smeer ze voor de laatste keer in met de resterende saus. Maak de porkribs af in een voorverwarmde oven op 190 graden. Zet vooral de grillstand van de oven aan voor een extra crispy bite!

Coleslaw: 

Snijd de wortel, rode en witte kool in dunne reepjes. Meng deze met gelijke delen mayonaise en crème fraîche en voeg de rozijnen hieraan toe. Voeg de peper, zout en azijn toe naar eigen smaak. 

EET SMAKELIJK!

Op een rijtje

Café Franklin
Valkenbosplein 24 (je denkt Laan van Meerdervoort...)
070 785 1412
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.cafefranklin.nl

Starters vanaf € 6,75
Mains vanaf € 17,50
Sides vanaf € 3,50
Desserts vanaf € 7,50
Drinks normaal


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

    Franklin’s Porkribs
  • Editie

    2-2023

Meest gelezen artikelen