Skip to main content

Cotoletta alla Milanese, maar dan van aubergine!


In de vorige aflevering heb je kunnen lezen dat we verrassend goed hebben gegeten bij restaurant Buza van de Moldavische broers Alex en Iulian. Vandaag een heerlijk recept, van kok Alex, dat je eenvoudig zelf thuis kan maken; Cotoletta alla Milanese.

Ingrediënten (1 portie)

• 1 middelgrote aubergine
• 1 ei
• panko
• 500 gram kerstomaatjes
• 2 middelgrote sjalotten
• 130 g boter
• een schijfje citroen
• 1 lepel aioli

Bereiding saus

Snijd eerst de tomaatjes doormidden, pel de sjalotjes en snijd in stukken. 
Doe tomaten en de sjalotten, samen met 30 gram boter en wat zout, in een pan op een laag vuur en laat met deksel ongeveer 1 uur zachtjes koken. Voeg geen water toe!
Voeg na 1 uur de rest van de boter toe en mix de saus 2 minuten op hoge snelheid in de keukenmachine. Passeer door een zeef en de saus is klaar.

Bereiding cotoletta

Schroei de aubergine aan een vork in het vuur van je gas-fornuis tot de schil zwart geblakerd is (kan ook in een hete oven). Schil de aubergine dan heel voorzichtig zodat het één stuk blijft. 
Kluts het ei in een kom met een snufje zout, haal de aubergine door het ei en dan door de panko. Doe dit nog een keer; dus twee keer ei en panko. Bak vervolgens aan beide kanten in een hete pan met een beetje olie en een lepel boter goudbruin. Doe de gepaneerde aubergine 10 minuten in de oven op 180 graden.

Bereiding aioli

Doe een hele bol knoflook 15 minuten in de oven op 150 graden tot de teentjes zacht zijn. 
Pel de teentjes en prak ze met plusminus 250 gram mooie mayonaise door elkaar.

Opdienen

Doe op een warm bord ongeveer 4 à 5 eetlepels warme tomatensaus. Leg daarop de aubergine uit de oven, een eetlepel aioli en een schijfje citroen. Garneer tot slot met wat groen.
Eet smakelijk!

Wil je ook een recensie van je restaurant of heb je een goede tip voor ons? 
Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op een rijtje

BUZA, Valkenbosplein 10
06 4060 6343 | 070 363 0609
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.restaurant-buza.com

Salade vanaf € 11,50
Starters vanaf € 15
Hoofd vanaf € 17,90
Chef’s Menu € 39,90
Dessert vanaf € 8,50
Drankjes normaal


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

    Cotoletta alla Milanese, maar dan van aubergine
  • Editie

    14-2024

Meest gelezen artikelen