Skip to main content

Branouls Theaterdiner


De jonge olifant Branoul

Branoul, misschien wel het kleinste theatertje van Den Haag, werd in 1987 opgericht als Literair Theater Branoul door acteur en voordrachtskunstenaar Rein Edzard. Rein koos ‘Branoul’ als naam voor het theater. Naar de hoofdpersoon uit het verhaal Het mannetje in de kop van Anton Koolhaas uit 1959; de jonge olifant Branoul... 

In oktober 2023 nam Branoul de naastgelegen Bar Bistro Speakers over. Via een directe doorgang kan je van de bistro naar het theater! Op voorstellingsdagen kan je voorafgaand aan de voorstelling genieten van heerlijke driegangen diners en lunches of bezoek, zoals wij, het theaterdiner en geniet tijdens de voorstelling van het eten. Let op, dineren zonder een voorstelling te bezoeken kan niet.

Iedereen gezellig aan het kletsen

Wij kozen op een zaterdagavond voor de optie theaterdiner. Bij het theater aangekomen in het Maliestraatje kunnen we alleen naar binnen via de bistro waar we hartelijk welkom worden geheten door een charmante dame, een vrijwilligster nemen we aan. Het zit er - met zo’n veertig personen - al bijna helemaal vol en de sfeer is lekker ongedwongen. Geen strak ingericht restaurant maar lekker knus en een beetje rommelig. Het voelt als thuis en ook een beetje als onze oude galerie tijdens een bijeenkomst. Iedereen gezellig aan het kletsen met een wijntje of een kop koffie!

Opeens rennen ze het podium af

Het theaterdiner begint om 18.30 uur als Bob Schwarze met luide stem de aandacht vraagt en uitlegt dat je je soepje, in champagneglas, mee moet nemen naar de zaal waar je zelf een plekje moet zoeken. Een beetje onwennig zoeken de gasten met de hete soep in hand een stoel uit. Het soepje is van pompoen en valt goed in de smaak als we om ons heen kijken. Nadat er een tegenstribbelende spot is uitgeschakeld begint de voorstelling. Het is een echt literaire voorstelling waarin Bob Schwarze verhalen voorleest. Hij doet dit niet zomaar van achter een tafeltje maar hij hangt over de vleugel, loopt rond, gaat zitten, kreunt en steunt, fluistert en gromt en beweegt heftig of juist niet. Op de juiste momenten valt Roeland Drost hem bij op de piano, soms een enkele toon of akkoord dan weer een hele riedel, soms heel zachtjes en dan weer knalhard. Kortom, de mannen sleuren je diep mee in het verhaal! En dan opeens rennen ze het podium af en... keren terug met de hoofdmaaltijd. Een lekker milde curry met bonen, vlees en rijst en natuurlijk een goed glas wit of rood. De voorstelling ligt heel even stil want ook podiumkunstenaars moeten eten. Na een kwartiertje gaat de voorstelling verder, zelfde tempo maar andere verhalen. Bij het dessert - een lekkere cheesecake - is het weer rennen en vliegen geblazen. Rond 20.30 uur is de voorstelling afgelopen en hebben we een hoop gekke, mooie en bijzondere verhalen gehoord. Het verhaal van Bernlef bleef ons bij. Dat werd niet voor niets gedaan want van 6 maart tot en met 14 april kan je genieten van een voorstelling rond de iconische roman Hersenschimmen. Onze speciale complimenten voor Vika de kokkin! Dit theaterdiner is een speciale ervaring, wij zeggen dan ook volmondig; ‘Doen!’. Er zijn weer theaterdiners op 27/4 (speciaal Oranje-programma), 11/5, 30/5, 31/5, 1/6, 28/6 en 29/6.

Op een rijtje

Theater Branoul
Maliestraat 12, Den Haag
070 365 72 85
www.branoul.nl

Theaterdiner inclusief 3-gangen diner en twee drankjes € 49,50
3-gangendiner voor een voorstelling € 28,00 (+ € 29,50 entree met drankje)
Drankjes Normaal geprijsd


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    05-2024

Meest gelezen artikelen