Skip to main content

De Bistrooh - La Cuisine de la Haye


Is dat wel goed geschreven? De Bistrooh? En wat is een bistrooh eigenlijk? Wikipedia geeft antwoord: “een bistro (ook wel bistrot) is een eenvoudige eet-gelegenheid, die het midden houdt tussen een restaurant en een café. Een bistro wordt ook wel petit restaurant genoemd. In Nederland spreekt men vaak van een eetcafé, in België en andere landen soms van een taverne. Het concept werd in 1961 in Nederland geïntroduceerd door Frans Fagel toen hij in Utrecht een bistro begon. Een Japanse izakaya is vergelijkbaar met een bistro vanwege het aanbod van kleine gerechtjes en het uitgebreide aanbod aan dranken”. Kortom, een bistrooh is een Haagse bistro...

Omdat deze zaak ons al talloze keren is aangeraden door vrienden en kennissen besluiten we om er te gaan eten. Het argument “Echt iets voor jullie. Heel Haags, heel gezellig en heel lekker.” maakte ons nieuwsgierig... We worden op een mooie donderdagavond joviaal ontvangen door Willem en André, de eigenaren. En inderdaad, echt Haagse jongens.

Warm welkom

Als aperitief kiezen we een Pinot Noir rosé, een wijn die wij in de rode variant erg lekker vinden en thuis vaak drinken. Verrassend lekker. We zitten aan een klein houten bistro tafeltje in een gezellig ingerichte zaak (mooie tegelvloer!) met uitzicht op de Paleistuinen en Franse chansons uit de speakers. Met 5 voor-, 5 hoofd- en 5 nagerechten is de kaart lekker overzichtelijk. Er zijn ook diverse gerechten buiten de kaart om en wekelijks wisselende ‘vangst van de dag’ visgerechten. André stelt voor om ons een proeverij te serveren zodat we een goede indruk krijgen van Willems kookkunsten. Er wordt hier altijd begonnen met het z.g. ‘Bistrooh warm welkom’, een tomatencappucino met een klein beetje room en kaneel. Een klein glaasje heerlijk zoet-zout als mooie start.

Maar voor jou vast ook...

Het voorgerechtje is een combi van flinterdunne rundercarpaccio met truffelmayo, vitello tonato met een tonijn tataki, een brioche broodje met rouille en haringcaviaar en de specialiteit van de chef een glaasje huisgemaakte bisque d’hommard. Mooi opgemaakt en perfect op smaak! We drinken er een mooi glas rood bij van Domaine Camplazens Le Syrah. Als hoofdgerecht krijgen we een combinatie van een malse bavette en een stukje kalfsribeye met Dijon mosterd en sjalotjes, daarbij een rode portsaus met een tikje chocolade. Natuurlijk geserveerd met frites en verse groente. Alweer met een mooi glas rood van Seigneur de Lauret dat er perfect bij past. Mooi, lekker en precies goed! Tot slot als dessert Romanoff, verse aarbeien met aardbei/cheesecake ijs en room van vodka en gepureerde aardbei. Hmmm. En echt tot slot koffie met een Van Kleefje! Onze vrienden hadden gelijk. “Heel Haags, heel gezellig en heel lekker.” Echt iets voor ons, maar voor jou vast ook...

Er worden zoveel mogelijk streekproducten gebruikt en er wordt samengewerkt met typisch Haagse leveranciers zoals Rutten de groenteman en Van Kleef voor de drankjes. Speciale Dyson luchtfilters zorgen voor een coronaproof omgeving. In samenwerking met de Willemsvaart kan je varen door Den Haag en eten of borrelen bij Willem en André. Een superleuk Haags uitje natuurlijk! Wij zeggen; boek een tafel en geniet ervan.

Op een rijtje

De Bistrooh | Cuisine de la Haye
Toussaintkade 8, Den Haag
070 7809913
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.debistrooh.nl
Woensdag t/m zondag
17.00 - 22.00

Voor vanaf € 12,50
Hoofd vanaf € 20,50
Dessert € 12,50
3-gangen € 42,50
(€ 65,00 incl wijn)
4-gangen € 52,50
(€ 79,00 incl wijn)
Drankjes gewoon 


Details

  • Schrijver

    Marcello en Els
  • Editie

    18-2022

Meest gelezen artikelen