Skip to main content

Hendriks Fish & Drinks


Eindelijk lente!

Het is 1 maart als we - samen met kleindochter Shera - uit eten gaan bij Hendriks Fish & Drinks. Op 1 maart begint de z.g. meteorologische lente, de biologische of astronomische lente begint bij ons rond 20 maart, als dag en nacht even lang zijn. We dachten eerlijk gezegd dat het begin op 1 maart iets van de laatste tijd was, iets moderns zeg maar. Dit is echter al zo sinds 1780. Indertijd besloten door de Societas Meteorologica Palatina. Google het maar eens...

Klein en zeer zeker fijn!

Hendriks is een gezellig ingericht visrestaurant in de Prins Hendrikstraat. Houten vloer, een bar (drinks), een paar lage tafeltjes, een stuk of zeven acht hoge tafels langs de wand en een bijzonder en akoestisch spuitplafond met ornamenten. De playlist staat vanavond op begin jaren zeventig (Neil Young, Tamla Motown etc.) alsof ze wisten dat wij uit die tijd komen. We worden vriendelijk ontvangen door Wessel en chef Roger. Terwijl we de kaart bestuderen beginnen we met lekkere rode Bardolino en een uitstekende oester van het huis. De kaart is best uitgebreid en - let op - het is een echt visrestaurant want er worden alleen gerechten met vis en schelp- en schaaldieren geserveerd. Moeilijk kiezen uit maar liefst 16 voorgerechten met o.a. krabkoekjes, sashimi, garnalencocktail en verschillende soepjes. Uiteindelijk gaan we alle drie unaniem voor de Hollandse garnalenkroketjes met piccalilly mayonaise. Klein en zeer zeker fijn, een goed begin!

De keuze is groot

Ook in hoofdgerechten is de keuze groot. Van een salade met vis tot en met warme king crab en een hele- of halve kreeft. We nemen allemaal wat anders zodat we van elkaar kunnen proeven. Els kiest de dagvis, zeebaars en papillotte, een mooi verpakt visje met ansjovisjes, zeekraal, tomaatjes en een citroentje. Shera gaat voor de gamba’s met knoflook, mooi opgediend in een pannetje. Marcello kiest de frito misto, een lekker ruime portie met groene asperges en losse kruiden. We krijgen er lekker gegrilde groenten, brood en frites bij. We eten goed en snoepen uitgebreid van elkaar, het is allemaal uitstekend op smaak en het ziet er mooi uit. Als we aan het dessert toe zijn is het inmiddels behoorlijk druk bij Hendriks. Shera kiest het dessert van de dag; Red Velvet, een aardbeientaartje met slagroom. Els gaat voor een scroppino en Marcello neemt de friandises met een Kruide Baggâh van Van Kleef. Een fijne afsluiting van een uitstekende maaltijd. En dat gewoon bij ons om de hoek! We zeiden het al eerder, ons buurtje is een van de culinaire hotspots van Den Haag aan het worden. Dus ons advies is: op naar Hendriks!

Op een rijtje

Hendriks Fish & Drinks
Prins Hendrikstraat 55a,
Den Haag
www.hendriksfish.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
070 2211 752

Voor vanaf € 15
Hoofd vanaf € 21
Dessert vanaf € 9
Kindermenu € 8,50


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    5-2023

Meest gelezen artikelen