Skip to main content

Vegan Pizza Bar


Alles vegan - Niet alleen pizza - Drie gangen € 28,95 - Hartje Den Haag - Ook glutenvrije gerechten

Het is een van de laatste mooie donderdagavonden van deze zomer, als we naar de Molenstraat gaan om te eten bij de Vegan Pizza Bar. Maar voordat we gaan eten, eerst nog even een broek korter laten maken aan de overkant en een wijntje in de zon bij de Oude Mol. De Molenstraat en omgeving kan je met een gerust hart een van de leukste stukjes van het oude centrum noemen! 

Vegan? Ja want vegan en vegetarisch worden - gelukkig maar - steeds gewoner. We zeiden laatst al in een van onze recensies, dat we denken dat over 30 jaar vrijwel elk eetcafé een veganistische of vegetarische kaart zal hebben... En dit pizza-restaurant is zeker niet de enige in zijn soort. Er komen er steeds meer en bovendien wordt het eten er ook steeds lekkerder! We noemen een paar willekeurige collega’s; Vegane Glorie, Zèta, Foam, Maoz, Utopie en Beesechurgers.

We worden bijzonder vriendelijk ontvangen door ‘Kitchen Queen’ Kara die met een grote glimlach voor de open keuken staat om de gasten te ontvangen. We kiezen een tafeltje binnen, buiten op het smalle terras had ook gekund, en beginnen met een lekkere Pinot Grigio rosé terwijl we de menukaart bestuderen. Op de kaart (in het Engels) staan veel drankjes, zoals de gewone overbekende frisdrankjes, maar ook premium soda’s van Roze Bunker, cocktails en mocktails, shotjes, diverse bieren en 7 wijnen (3 wit, 2 rood, 1 rosé en een cava). De menukaart is net als de drankkaart best uitgebreid met 8 starters, 14 pizza’s, 8 sides, 7 maal pasta en lasagne en 6 verschillende desserts. We kiezen voor het driegangen menu (28,95) zodat we van alles kunnen proeven. We beginnen met de Anti Pasti Platter voor twee personen. Homemade focaccia, olijfjes met amandelen, ch*cken tenders, capo carpaccio (van bietjes) en lekkere plakjes w*rst. Een heerlijk begin, vooral genoten van de carpaccio! Als hoofdgerecht kiest Marcello de B*con me Crazy pizza met tomatensaus, b*con, zelfgemaakt vegan kaas, knoflookolie, chili en verse thijm. Echt lekker! En alleen vegan als je het weet... Els kiest de Truffle Risotto met sjalotjes, room, truffel, paddestoelen en huisgemaakte parmezaan. Een lekker smeuïge risotto. Els geniet er van! Tot slot de desserts. Ook weer erg lekker, wel jammer van de drukfout op het menu want dropfanaat Marcello was wel heel erg nieuwsgierig naar de Coffee Liquorice (dropkoffie) bij de Tira, I Miss You. Het bleek gewoon een “coffee liquor” te zijn. Het is ze vergeven...

Nog wel even een complimentje over de gekke namen van gerechten. Ik noemde al de Tira, I Miss You, maar op de kaart staan ook Say “Cheeze” Cake, Papa Ronny, Arti Joking Me en bijvoorbeeld Karma Shoarma. Als je wilt weten wat die gerechtjes zijn, zit er maar één ding op; ga eens lekker eten bij de Vegan Pizza Bar.

Op een rijtje

Vegan Pizza Bar
Molenstraat 15, Den Haag
+31 (0)6 4361 0318
Reserveren: veganpizzabar.com/den-haag
Voor vanaf € 7,50
Pizza vanaf € 11,50
Sides vanaf € 4,95
Pasta vanaf € 13,50
Dessert vanaf € 5,95
Drie gangen menu € 28,95
Drankjes normaal


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    17-2023

Meest gelezen artikelen