Skip to main content

Pesto alla Genovese recept van de Vegan Pizza Bar

In de vorige aflevering van “Marcello en Els (w)eten wat lekker is” schreven we over ons diner in de Vegan Pizza Bar in de Molenstraat. We aten daar meer dan uitstekend! Vegan wordt, gelukkig maar, steeds gewoner en ook steeds lekkerder... Vandaag hun makkelijk te maken recept voor de lekkerste pesto die wij ooit aten.

Ingrediënten voor ong. 450 gram pesto

3 eetl olijfolie, extra vierge
• 1 fijngesneden ui
3 tenen knoflook, grof gehakt
2 bossen basilicum (2 plantjes kan ook)
50 gram cashewnoten, geroosterd
80 gram pijnboompitten, geroosterd
2 eetlepels edelgist (te koop bij elke supermarkt)  
½ citroen, rasp van de schil en sap 
• olijfolie, extra vierge
zwarte peper uit de molen
• zout

Bereiding

• Rooster de cashewnoten en pijnboompitten op middelhoog vuur in een koekenpan zonder olie, dit gaat het beste afzonderlijk van elkaar.  

• Fruit de ui en knoflook aan in 3 eetl. olijfolie in een klein sauspannetje met een snufje zout op laag vuur zonder te kleuren voor 2 minuten.

• Doe vervolgens alle ingre-diënten met een behoorlijk flinke scheut olijfolie in een keukenmachine (magimix) en draai dit tot een mooie pesto. Voeg tijdens het draaien zwarte peper, citroen rasp en sap toe. Als de massa te dik blijft, doe je er gewoon nog wat olijfolie bij.

• Naar smaak extra olijfolie, citroensap, peper en/of zout toevoegen. 

Verras vriend en vijand met deze super lekkere pesto! Deze pesto is heerlijk als dip bij de borrel, bijvoorbeeld op een vers gebakken focaccia broodje. En natuurlijk ook gewoon lekker door een pasta naar keuze. 

Op een rijtje
Vegan Pizza Bar
Molenstraat 15, Den Haag
+31 (0)6 4361 0318
Reserveren: www.veganpizzabar.com/den-haag
Voor vanaf € 7,50
Pizza vanaf € 11,50
Sides vanaf € 4,95
Pasta vanaf € 13,50
Dessert vanaf € 5,95
Drie gangen menu € 28,95
Drankjes normaal


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    18-2023

Meest gelezen artikelen