De beroemde krabkoekjes van Hendriks Fish & Drinks
Eindelijk lente!
Het was 1 maart toen we - samen met onze kleindochter Shera - uit eten gingen bij Hendriks Fish & Drinks. Op 1 maart begint de z.g. meteorologische lente, de biologische of astronomische lente begint bij ons rond 20 maart, als dag en nacht even lang zijn. We dachten eerlijk gezegd dat het begin op 1 maart iets van de laatste tijd was, iets moderns zeg maar. Dit is echter al zo sinds 1780. Indertijd besloten door de Societas Meteorologica Palatina. Google het maar eens... Maar dit terzijde. We hebben prima gegeten die avond, een uitstekende maaltijd. En dat gewoon bij ons om de hoek! We zeiden het al eerder, ons buurtje is een van de culinaire hotspots van den Haag aan het worden. Dus ons advies is, op naar Hendriks!
Recept Krabkoekjes van Hendriks
Ingrediënten:
400 g krabvlees
70 ml mayonaise
1 el dijonmosterd
1 ei
1 tl gerookte paprikapoeder
nootmuskaat
sap van 1 citroen
1 tl worchestersaus
60 g panko of paneermeel
handvol verse bladpeterselie, fijngehakt
8 sprietjes verse bieslook, fijngehakt
1 citroen, in partjes
peper en zout
8 el mayonaise
rasp en sap van 1 citroen
Bereiding
- Laat krabvlees uit de diepvries of uit blik goed uitlekken. Dep droog met keukenpapier.
- Meng voor de krabkoekjes in een kom de mayonaise, mosterd en het ei met een garde. Voeg het paprikapoeder, de nootmuskaat, het citroensap en de worcestersaus toe en meng met een lepel. Voeg de krab toe en kneed dit tot een geheel zonder dat je het fijn maakt. Voeg de panko, peterselie, het bieslook, zout en peper naar smaak toe en meng nog een keer. Als de koekjes nog iets te nat aanvoelen, meng je er nog wat extra panko doorheen. Dek de kom af met plasticfolie en zet 2 uur in de koelkast.
- Maak de citroenmayonaise door de mayonaise te mengen met het sap en de rasp van de citroen. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een laagje arachide-olie in een koekenpan en bak de koekjes in 4-5 minuten aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur.
Serveer de krabkoekjes met de citroenmayonaise en de partjes citroen. Strooi er eventueel nog wat citroenrasp over.
Op een rijtje
Hendriks Fish & Drinks
Prins Hendrikstraat 55a, Den Haag
www.hendriksfish.nl
070 2211 752
Voor vanaf € 15
Hoofd vanaf € 21
Dessert vanaf € 9
Kindermenu € 8,50
Details
-
Schrijver
Marcello & Els -
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. -
Fotobijschrift
-
Editie
6-2023