Skip to main content

Rock-’n-rollcafé De Stamboom


Op de website staat eetcafé slash cultureel podium De Stamboom. Zelf zouden wij het liever  rock-’n-roll café De Stamboom noemen. Op het terras bijvoorbeeld gaan we zitten tussen Peter de Ronde (ex-Golden Earrings), zijn vrouw An en Patrick ‘Prijspaleis’ Lejewaan terwijl Boris van der Lek - saxofoonkoffer onder zijn arm - net komt aanlopen. Ondertussen speelt het Henk Bosman Trio binnen op het podium. Het publiek bestaat uit muziekliefhebbers van veertig plus. Dus zeg nou zelf, hoe rock-’n-roll wil je het hebben?

Drie ruimtes

De Stamboom bestaat eigenlijk uit drie ruimtes; de bar met het podium, een aparte ruimte achter in de zaak en natuurlijk het riante terras aan de Thomsonlaan. Voor het eten zijn de tafeltjes gedekt in de aparte en gezellige ruimte achterin, lekker rustig want op het podium wordt opgetreden. De menukaart is een echte eetcafékaart; niet heel uitgebreid, bekende gerechtjes en heel schappelijk geprijsd. Voor de lunch (13u - 16u) vinden we drie verschillende panini’s, drie verschillende wraps en een uitgebreid ‘ontbijt-lunch-brunch momentje’. Voor het diner staan er zes voorgerechtjes en een aantal typische eetcafé gerechten zoals schnitzel, hamburger, kipsaté, spareribs en zalm op de kaart. Eigenaresse Ria staat zelf in de keuken en gaat ons verrassen met een proeverijtje! We beginnen –
nog even in de zon op het terras – met lekker malse kippenpootjes, Spaanse balletjes in tomatensaus en een lekker glas Portugees rood. Een goed begin! Er staat één gerecht op de kaart dat we allebei niet kennen ‘Keshi Yená’, echt nog nooit van gehoord... Even opzoeken dus. Het blijkt een traditioneel recept uit de Arubaanse keuken te zijn. Je kunt tal van variaties vinden maar een ovenschotel met heel veel kaas dekt misschien het best de lading. Alsof Ria weet dat we nieuwsgierig zijn naar de Keshi Yená komt het samen met de pittige Shrimp Creole als volgende gang op tafel. Lekker hoor! De Keshi gaan we zelf ook maar eens proberen. Gang drie bestaat uit twee soepjes, mosterdsoep en een romige tomatensoep met roggebrood. Omdat het goed smaakt eten we alles op. Met als gevolg dat we vol beginnen te raken, dus geen gang vier maar direct door naar het dessert. Portugese taartjes! Sinaasappel, kokos en chocolade. Niet verkeerd!

Enthousiast team!

De Stamboom heeft in korte tijd naam gemaakt als bijzonder (rock-’n-roll) café in de Haagse muziekwereld. Niet zo gek als je Ria en haar enthousiaste team hebt leren kennen, hardwerkende, gastvrije en creatieve mensen. Door het succes en de drukte kan Ria nog wel wat hulp gebruiken, dus als je nog werkt zoekt in een wel heel bijzondere
zaak... Ook wij vallen voor de charme van De Stamboom en hebben besloten dat de zaak één van de vertrekpunten wordt van onze Rock History Tour! Ga er zelf ook eens langs voor een hapje en een drankje of op een van de vele avonden met (Haagse) live muziek.

Op een rijtje

Café De Stamboom

Eikstraat 1 (hoek Thomsonlaan)

070 7433648

www.cafedestamboom.com

Voor vanaf 6,50

Hoofd vanaf 13,50

Dessert vanaf 4,50

Drankjes normaal 


Details

 • Schrijver

  Marcello & Els
 • E-mail

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Fotobijschrift

  Ria
 • Editie

  10-2022

Meest gelezen artikelen