Meng de ricotta, de mascapone, de Parmezaanse kaas, broodkruim, de truffelsaus, de olijfolie, 5g zwarte peper, snufje nootmuskaatpoeder en 8g zout. Je krijgt zo een lekker zacht, droog, smakelijk en hartig soort deeg.
Om de bonbons te vormen hebben we perfecte en verse plakjes carpaccio nodig, het liefst van halfdiepgevroren vlees.
- Maak eerst balletjes van ongeveer 4 cm doorsnede van het kaasdeeg
- Leg 3 dunne plakjes carpaccio op bakpapier gekruist over elkaar, vorm zo een cirkel van ongeveer 12 cm doorsnede
- Leg een bolletje kaasdeeg in het midden van de carpacciocirkel en rol de uiteinden van de plakjes voorzichtig om het bolletje en klaar is de carpaccio
- Midden op het bord leggen we naar smaak wat verse rucola
- Plaats 3 carpaccio-bonbons op de rucola bestrooi met wat zout, verse zwarte peper en wat lekkere olijfolie. Decoreer het bord met een paar dunne strepen balsamico-azijn en bestrooi alles tenslotte met vers geraspte vlokken Parmezaanse kaas.
- Serveer het gerecht direct en je verrast je gasten ‘zonder twijfel’!
Laan van Meerdervoort 174
2517 BH Den Haag
Lezersservice
ma t/m vrij van 10 tot 12 uur:
070 - 345 76 97
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.