Skip to main content

Happen en Stappen met ADO Den Haag


Al 22 jaar!

Sinds 2001 tekent Marcello alle voetballers uit het eerste elftal van ADO Den Haag. Realistische pentekeningen, keurig ingelijst in een frame van 30x40cm hangen er in het Bingoal Stadion inmiddels een kleine 300. Zolang zijn we dus al lid van de businessclub van onze Haagse voetbalclub. De businessclub organiseert elk seizoen diverse activiteiten waarvan ‘Happen en Stappen’ er één is.

Harbour Club

Op een winderige en regenachtige donderdagmiddag in november hebben zich zo’n 50 businessclubleden verzameld in de hal van het stadion. Rond half vijf komt er een grote en luxe touringcar van Van Heugten Tours - bij ons bekend van de Rock History Tour - aanrijden om ons naar de eerste bestemming te brengen. We gaan, vlakbij, naar de Harbour Club aan de Binckhorstlaan bovenop het bedrijfsverzamelgebouw Binck 36. Dit moet met ruim 40.000 vierkante meter bedrijfsruimte een van de grootste van Neder-land zijn. In kleine groepjes gaan we met de lift naar boven en komen in een heel bijzonder en groot restaurant. Uitbundig ingericht met gekke objecten, mooi meubilair en moderne Herman Brood-achtige schilderingen. Het is inmiddels donker aan het worden en we kijken door de ramen rondom naar een prachtig verlichte stad! We worden vriendelijk ontvangen en beginnen met een voortreffelijk uiensoepje en een lekker glas wijn, vervolgens komt er een mooi bordje met drie heerlijke hapjes; een soort mini taco en twee hapjes met vlees en vis. De Harbour Club is een aparte zaak met een uitgebreide menu- en wijnkaart, tal van evenementen en shows. Doordeweeks krijg je tot wel 20% korting...

Mingle Mush

Voor het hoofdgerecht reizen we af naar Mingle Mush. De foodhall op het Anna van Buerenplein naast het Centraal Station. De groep businessleden is inmiddels compleet en bestaat gelukkig niet meer uit voornamelijk heren... Mingle Mush is van een andere orde dan ons eerste bezoek. In een ruime hal waar je de trams overheen hoort rijden, zit een tiental restaurants uit alle windstreken van de aarde. Van Thaïs tot Keniaans tot Surinaams, maar je kan er bijvoorbeeld ook een hamburger eten. Het is superdruk als we komen, met voornamelijk bezoekers rond de dertig. Het concept is simpel, je besteld iets bij een van de vele restaurantjes en je zoekt een plaatsje. Het is overgewaaid vanuit het buitenland, wij aten lang geleden al in een foodhall in Madrid. Snel, voordelig en heel veel keuze. Wij gingen voor een Thaïse schotel met noodles, de één met kip en de ander met garnalen. Lekker!

O Casey’s

Voor het dessert gaan we de bus in naar het Noordeinde. We bezoeken daar de Ierse pub O Casey’s die al meerdere malen in de prijzen is gevallen. Met als hoogtepunt dat ze in 2019 zijn uitgeroepen tot de beste Ierse Pub ter wereld! En inderdaad, het voelt alsof je in Dublin bent. De koffie, het bier en de wijn en een serie kleine zoete hapjes als dessert zijn voortreffelijk. Van de aangekondigde pubquiz hadden we iets meer verwacht, bijvoorbeeld een spelleider. Het was op velerlei manieren een gedenkwaardige avond! Terug zijn we niet meer de bus ingegaan maar in een minuut of tien met de benenwagen naar huis.

Op een rijtje

Harbour Club | €€€
Bink 36 | theharbourclub.com
Mingle Mush | €
Anna van Buerenplein | minglemush.nl
O Casey’s | €€
Noordeinde | ocaseys.nl


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    21-2023

Meest gelezen artikelen