Skip to main content

Ohmu Sushi


Toen we in 1985 het pand, dat later onze galerie werd, aan de Koningin Emmakade 148 betrokken was er nog lang niet zoveel horeca in de buurt als nu. Op de hoek van de Emmakade en de Weimarstraat had je De Plak. Een zaak, met name voor wat we nu de lhbti gemeenschap noemen. Ze hadden een gezonde maaltijd die met koffie met een klein likeurtje nog geen tientje (guldens hè) kostte. In de Reinkenstraat zat toen al jaren café De Stoof, een echt buurtcafé waar we van de puntjes whiskey dronken werden. Kortom, De Plak hield ons in leven en De Stoof bezorgde ons hoofdpijn. Een kleine veertig jaar later is De Plak veranderd in Café Bistro Jules en waar De Stoof zat is Ohmu Sushi een paar weken geleden naartoe verhuisd vanaf de Laan van Meerdervoort. Je snapt dat we best nieuwsgierig zijn.

Een beetje New York

Ons oude stamcafé is veranderd. Alle ‘bruine kroeg’ decoraties en de wand met flessen achter de bar zijn verdwenen, de bar is sushiwerkplaats geworden, de muren zijn lichtgroen en het plafond hangt vol met lampjes. Op de een of andere manier is het een beetje New York geworden! Op de website vertellen de drie eigenaressen over hun Ohmu. Begonnen als pop-up op de Fred en nu een permanente locatie in de Reinkenstraat. Ook dat ze zijn geschoold in de high-end Japanse keuken waar ze nu hun eigen New Yorkse twist aan geven. Alles vers, alles ‘home made’ en alleen top kwaliteit ingrediënten. Niet de goedkoopste maar wel waar voor je geld!

Alles in het Engels

We worden heel vriendelijk - alles in het Engels - ontvangen. We nemen een wijntje van de zorgvuldig samengestelde wijnkaart (6 wit, 3 rood, 2 rosé en 3 prikjes) en besluiten ons te laten verrassen qua menu. Het eerste gerechtje is meteen iets dat we nooit eerder aten; Edamame oftewel een schaaltje met in de peul gekookte sojaboontjes, lekker bij je drankje. Vervolgens de sashimi (rauwe vis) mix met 2 stukjes zalm, 2 stukjes tonijn, 2 gevlamde zalm en 3 coquilles met daarnaast speciale huisgemaakte wasabi (!), homemade gember en ponzu shõyu saus. Bekend gerecht, maar de wasabi, de gember en het bijzondere sausje maken het speciaal. Dan komt op tafel een San Fransisco (garnalen, gevlamde zalm, komkommer, avocado) en een Dragon (gegrilde paling, avocado). Plaatjes van gerechten! We sluiten af met iets dat we kennen. Onze afhaal favoriet; de Softshell Mango (softshell krab tempura, mango glazuur, komkommer, avocado).

Vers, home made en topkwaliteit!

We hebben genoten! Alles vers, home made en top kwaliteit. Het is allemaal waar. Ook nog eens mooi en met zorg opgemaakt met verrassende smaakcombinaties. Het maakt dat het eten bij Ohmu zo goed is dat de kwaliteit van dit restaurant inmiddels bij vele mensen in de buurt en ver daarbuiten bekend is. Wil je topkwaliteit sushi, ga er dan eens eten of haal wat af!

Op een rijtje

Ohmu Sushi

Reinkenstraat 8, Den Haag

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ohmusushi.nl 

0642 680 867 woensdag t/m zondag 12.00 - 20.00 uur

Voor vanaf 4,50

Hoofd vanaf 11,-

Combi vanaf 14,-

Drank gewoon


Details

 • Schrijver

  Marcello & Els
 • E-mail

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Fotobijschrift

  Jona, Joana en Lore
 • Editie

  13-2022

Meest gelezen artikelen