Skip to main content

LEO’S International Flavors


Ook een rood-wit-blauwe vlag

LEO’S International Flavors is het restaurant van het Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade. Het ligt aan de Van Stolkweg in een mooi rustig stukje van den Haag, bij de Waterpartij. In de zomer laten wij - en niet alleen wij - onze hond er regelmatig zwemmen. We worden ontvangen door de super vriendelijke en charmante gastheer Nicola. Nicola werkt er al 25 jaar en geniet overduidelijk van zijn taak! Hij legt ons uit dat International Flavors de lading dekt, de gerechten op de kaart komen echt vanuit de hele wereld. Op de kaart vertelt een vlaggetje uit welk land het gerecht oorspronkelijk komt. We zien vlaggetjes uit o.a. Italië, Zweden, Japan, USA, Thailand, Israël en natuurlijk ook gewoon een rood-wit-blauwe vlag. We hebben van de chef het recept gekregen om zijn Koreaanse sticky chicken te maken. Lekker, goed te doen en glutenvrij!

Ingrediënten (bijna alles is te koop bij de oosterse supermarkt)

Koreaanse sticky siroop

100 gram ahornsiroop
200 gram bruine basterdsuiker
150 gram glutenvrije sojasaus
50 gram sesamolie
4 teentjes knoflook

Noedels

660 gram rijstnoedels
20 gram zwarte sesam
20 gram sesamwit
50 gram sesamolie
80 gram glutenvrije sojasaus
80 gram glutenvrije oestersaus
50 gram gembersiroop

Kippendij

50 gram sojameel
50 gram aardappelzetmeel
50 gram rijstmeel
500 gram kippendijfilet in kleine blokjes

Bereiding

Koreaanse sticky siroop

Mix alle ingrediënten door elkaar, breng aan de kook en laat even trekken. Mix vervolgens alles goed door met staafmixer, zeef en zet apart voor later gebruik.

Kippendij

Maak de kippendij schoon en controleer op kleine stukjes bot en andere onregelmatigheden. Snij de kippendij in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
Meng alle soorten meel en paneer de stukjes kip. Zet apart voor later gebruik.

Noedels

Week de rijstnoedels 15 minuten in koud water en kook ze vervolgens 2 minuten in ruim kokend water. Giet af en meng de rijstnoedels met de rest van de ingrediënten.

Kip

Bak de stukjes kip ongeveer 3-4 minuut op 180 graden of tot ze mooi goudbruin zijn. Verwarm een beetje sticky siroop in een pan tot het begint te bruisen. Voeg de kippendij toe aan de siroop en roer goed door, zodat de kip helemaal bedekt is met de siroop (let op, de siroop is heet, pas op met roeren). Naar smaak kan je sesamzaadjes en lente-uitjes toevoegen.

Serveer kip op de lauwwarme noedelsalade en geniet ervan!

Op een rijtje

LEO’S International Flavors
Van Stolkweg 1, Den Haag
070 351 17 28
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Shared dining gerechtjes v.a. € 9
4 gangen wereldreis € 40
Classics (salades, burgers)v.a. € 15
Drankjes + Gewoon


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    4-2023

Meest gelezen artikelen