(W)eten wat lekker is

De Bistrooh - Recept Chocolade Parfait


Is dat wel goed geschreven? De Bistrooh? En wat is een bistrooh eigenlijk? Wikipedia geeft antwoord; “een bistro (ook wel bistrot) is een eenvoudige eetgelegenheid, die het midden houdt tussen een restaurant en een café. Een bistro wordt ook wel petit restaurant genoemd. In Nederland spreekt men vaak van een eetcafé, in België en andere landen soms van een taverne. Het concept werd in 1961 in Nederland geïntroduceerd door Frans Fagel toen hij in Utrecht een bistro begon. Een Japanse izakaya is vergelijkbaar met een bistro vanwege het aanbod van kleine gerechtjes en het uitgebreide aanbod aan dranken”. Kortom, een bistrooh is een Haagse bistro...

Omdat deze zaak ons al talloze keren is aangeraden door vrienden en kennissen besloten we om er te gaan eten. Het argument “Echt iets voor jullie. Heel Haags, heel gezellig en heel lekker.” maakte ons nieuwsgierig... En zoals je in de recensie in de vorige uitgave kon lezen; Onze vrienden hadden gelijk. Het is ‘Heel Haags, heel gezellig en heel lekker’ en het is ook echt iets voor ons. Maar het is voor jou vast ook iets...

Chocolade Parfait

Ook nu weer een recept van de chef van het restaurant in de recensie. Dit keer een dessert. Willem, de chef van Bistrooh, leert ons hoe je van donkere chocolade een perfecte chocolade parfait maakt. We vragen altijd om een recept dat iedereen kan maken, van boodschappen die je gewoon bij de supermarkt kan doen...

Ingrediënten

  • 3 eieren 
  • 300 gram donkere choco-lade (minimaal 55% en liefst biologisch)
  • 300 mililiter slagroom 
  • 9 eetlepels suiker (dat is ongeveer 100 gram)
  • 5 eetlepels water
  • 1 flinke scheut chocolade likeur van Van Kleef (helaas niet bij de supermarkt maar wel bij Van Kleef zelf aan de Lange Beestenmarkt in Den Haag. Een bezoekje waard trouwens!)

Bereiding

  • Doe de suiker en het water in een pan en zet het op een laag vuurtje.
  • Ondertussen het eigeel van het eiwit scheiden.
  • Klop het eiwit op met een beetje suiker totdat het helemaal stijf is en zet het daarna in de koelkast. Wij gebruiken de mixer en het duurde langer dan we dachten...
  • Klop de slagroom op tot hij lobbig is.
  • Als de suiker is opgelost in het water haal je de pan van het vuur en voeg de chocolade en de likeur toe. Roer het stevig door met een spatel (het mooiste is dat je het niet helemaal glad roert, want dan blijven er stukjes chocolade in het ijs zitten, wat het weer knapperig maakt)
  • Laat het geheel 10 minuutjes afkoelen en spatel daarna de eidooiers er doorheen.
  • Voeg de slagroom toe en spatel door het mengsel.
  • Als laatste het opgeklopte eiwit er voorzichtig doorheen spatelen zodat hij luchtig blijft.
  • Giet vervolgens het mengsel in een met plastic folie bedekte bakvorm en zet het minimaal 4 uur in de vriezer.

In een half uurtje ben je klaar met dit heerlijke dessert. Het is zeker genoeg voor 4 personen en als je er wat fruit bij serveert kan het ook voor 6 of 8 gasten. Eet smakelijk!

Op een rijtje

De Bistrooh | Cuisine de la Haye
Toussaintkade 8, Den Haag
070 7809913
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.debistrooh.nl

Woensdag t/m zondag
17.00 - 22.00 uur

Voor vanaf € 12,50
Hoofd vanaf € 20,50
Dessert € 12,50
3-gangen € 42,50 (€ 65,00 incl wijn)
4-gangen € 52,50 (€ 79,00 incl wijn)
Drankjes gewoon


Details

  • Schrijver

    Marcello en Els
  • Editie

    19-2022

Meest gelezen artikelen

Contact

Laan van Meerdervoort 174
2517 BH Den Haag

Lezersservice
ma t/m vrij van 10 tot 12 uur:

070 - 345 76 97

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© 2022 De Haagse Tijden. All rights reserved. Powered by Brückel Reclame BV.