Skip to main content

Recept van Jermaine van Café-Brasserie Nationaal


Super sfeervol!

Vorige aflevering schreven we over Café-Brasserie Nationaal. Je weet wel, die plek waar jarenlang de Chinees Lung Fung was gevestigd. In het 17e eeuwse pand zat eind 19e eeuw ook al een café Nationaal. Op sommige foto’s met maar één a en op andere weer gewoon met twee a’s...

Het pand is door eigenaar Maarten Hinloopen, in samenwerking met Stadsherstel, rigoureus aangepakt. Tijdens de verbouwing kwamen tal van bijzondere details, die waren weggetimmerd, weer te voorschijn. Zoals de kolom met versiering en het originele 17e eeuwse plafond in de achterruimte. Het resultaat is een super sfeervolle en warme brasserie met een Brusselse uitstraling in hartje Den Haag! We kregen van chefkok Jermaine het volgende recept.

Kervelsoep voor 4 tot 6 personen

Ingrediënten

• 250gr aardappel geschild
• 1 ui
• 1 teentje knoflook
• 2 bossen kervel
• 150gr jong blad spinazie
• 1dl witte wijn, ik gebruik een pino grigio (fris is belangrijk)
• 1,5L groente- of kippenbouillon

Bereiding

  Uitje snipperen en fruiten in zonnebloemolie, intussen knoflook fijnhakken en de aardappels in blokjes snijden van ongeveer
3 bij 3 centimeter. Deze samen met een snuf zout en peper toevoegen. Schenk de witte wijn erbij en kook de alcohol eruit. Voeg de bouillon toe en kook de aardappel volledig gaar. Pluk intussen de kervel en was de spinazie goed. Voeg dit toe als de aardappels gaar zijn en kook maximaal 1 minuut om de soep zo mooi fris en groen te houden.

  Giet de soep in een blender en draai glad. (dit kan ook met een stevige staafmixer). 
Kruid de soep wat bij naar smaak met wat zout en peper en - als je gek wilt doen - een drupje tabasco. Serveer direct of koel volledig terug op ijswater om verdere verkleuring te voorkomen. De soep is in de koelkast drie dagen houdbaar.

• LET OP! Als je bouillonblokjes gebruikt, dat het niet te zout wordt zoals bij ons...

Brasserie Nationaal serveert de soep met gerookte forel en zuurdesemcroutons. Wij serveerden het soepje met portobello’s uit de oven met gerookte makreel en gesmolten kaas. Doe wat je lekker vindt en eet smakelijk... En, oh ja kervel is niet makkelijk te vinden in Den Haag. Maar,  Rutten in de Piet Heinstraat heeft bijna altijd alles. Dit is echt waar, en ze sponsoren ons niet.

Op een rijtje

Café-Brasserie Nationaal
Prinsegracht 2, Den Haag
www.cafebrasserienationaal.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
070 8200 710

Voor vanaf € 10,50
Hoofd vanaf € 22,50
Dessert vanaf € 7
Drankjes normaal


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    12-2024

Meest gelezen artikelen