Skip to main content

Pandan crème brûlée

Een exclusief recept voor iedereen!

Twee weken geleden maakten we een reis door de wereldkaart van Jim Boctor, de chef van restaurant Sophie in Kasteel De Wittenburg. Afgelopen weekend maakten we de ‘pandan crème brûlée’ naar het recept van Jim. Een te gek dessert, van origine Frans maar nu met een oosters (pandan) tintje! In dit geval letterlijk, want de créme wordt groen. De ingrediënten zijn met een beetje moeite gewoon te vinden. Voor het pandan extract kan je bijvoorbeeld terecht in de toko. Let wel even op, want met de hoeveelheden in dit recept maak je zomaar 12 desserts. Wij namen van alles dus de helft...

Ingrediënten

• 1 liter slagroom

• 240 gram eidooier

• 200 gram kokos siroop van monin

• 1 eetlepel pandan extract

• naar behoefte rietsuiker

Werkwijze

• Breng de room met kokossiroop aan de kook in een pan;

• Laat dit afkoelen en voeg het pandan extract toe;

• Voeg dan de eidooiers toe;

• Gebruik ramekin vormpjes in een half diepe braadslede met een laag warm water zodat de crème brûlée au bain marie kan garen. Leg onderin het water wat keuken papier, zo voorkom je dat de crème brûlée door de slee gaat schuiven;

Bak af gedurende 60 minuten in een op 150°C voor-ver-warm-de oven;

Koel de crème brûlées volledig terug in de koeling;

• Voorzie de crème na het afkoelen van een gebrande suikerlaag van rietsuiker.
Dit kan met een brandertje of gewoon onder de grill.

Eet smakelijk!

Op een rijtje

Restaurant Sophie

Landgoed de Wittenburg 1, Wassenaar 

+31 70 5151 500

wittenburg.nl/restaurant

woensdag t/m zondag
17.00 - 23.00 uur

vanaf mei ook lunch op zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur

Cocktails vanaf € 9,50

Voor vanaf € 12

Hoofd vanaf € 23

Dessert vanaf € 9,50

Sophie’s Tasting
€ 65 of € 60 voor vega


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

    Pandan crème brûlée
  • Editie

    08-2024

Meest gelezen artikelen