Skip to main content

De Pepermolen


Wat een fijne plek aan het water! Het is een van de eerste zomerse dagen in juni en het is warm, echt terrasweer dus. We nemen lijn 3 naar het Oosteinde in Voorburg en lopen in een kleine 10 minuutjes naar restaurant De Pepermolen in Leidschendam. We hebben geluk; met het weer, maar ook met ons tafeltje aan het water met uitzicht op de achthoekige witte Dorpskerk. De vakantie lijkt begonnen; zon, water, terras, boten en bootjes in allerlei formaten en gezellig veel mensen! Eigenaar en vooral gastheer Wilbert Hilgersom (tekening) heet ons hartelijk welkom met een glas lekkere vineuse champagne van het huis Deutz.

Een lange zomeravond buiten!

Ondertussen bestuderen we de zeer uitgebreide kaart. Er is een lunchkaart maar ook een terras-kaart met diverse broodjes en borrelhapjes en natuurlijk een dinerkaart. De dinerkaart is gevarieerd met voor-, tussen-, hoofdgerechten en desserts à la carte. Maar wij besluiten om er een lange zomeravond buiten van te maken en kiezen voor het Menu du Chef van 6 gangen met bijpassend wijnarrangement. Je kan gelukkig ook kiezen voor 3, 4 of 5 gangen.

Zes gerechten

Zes gangen uitgebreid beschrij-ven op een halve pagina is niet te doen, dus bij deze een beknopte beschrijving met bijna alle wijnen. Alles zag er prachtig uit en was goed op smaak. Het ene gerechtje vond Els wat lekkerder en het andere Marcello... Dus allemaal helemaal top.

Helemaal top 1. Runderhaasrolletje uit Urugay met Parmezaanse kaas met daarnaast een bietentaco met pastinaak. Daarbij een milde Sauvignon.

Helemaal top 2. Zeebaarstartaar met kerryvinigraitte en kerrymayonaise met haricots verts. 

Helemaal top 3. Asperges met een gepocheerd eitje, een paprika hummus en chorizo ingelegd met goud (!). De Friulano natuurwijn uit noord Italië past hier onverwacht goed bij.

Helemaal top 4. Gebakken roodbaars met wortel, rivierkreeft, bisque met daarnaast sushirijst in een norivelletje.

Helemaal top 5. Runderhaas met portjus en Roseval aardappeltjes van de grill, polenta met oude kaas en zeekraal. Hierbij een Noord Macedonische rode wijn van Vranik druiven in een gekke fles. Veel zwart fruit en met name bramen proeven we in deze mooie donkerrode wijn.

Helemaal top 6. We konden niet meer. Het dessert hebben we overgeslagen maar dat was vast ook helemaal top...

 

We hadden een heel fijne avond met verrassende gerechtjes van chef Isha Willemse, het wijnarrangement is met zorg uitgezocht en we zijn goed verzorgd door gastheer Wilbert en zijn twee fantastische medewerkers. Kortom, ook even op vakantie vlakbij Den Haag? Dan is restaurant De Pepermolen een aanrader!

 

Op een rijtje

De Pepermolen
Sluiskant 8, Leidschendam

www.depepermolen.eu
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
070 320 320 8

Lunch 3 gangen vanaf €39,-
Lunch 4 gangen tot €45,- 
Broodspecials vanaf €9,-
Voor vanaf €15,-
Tussen vanaf €15,-
Hoofd vanaf €24,-
Dessert vanaf €13,-

Menu du chef
3 gangen vanaf €39,- 
tot 6 gangen €69,- 

Drankjes gewoon


Details

  • Editie


Meest gelezen artikelen