Skip to main content

LO SFIZIO Bar - Caffetteria


Voorheen Palato

Een kleine twee jaar geleden alweer schreven we hier een recensie over restaurant Palato (volgens de ‘Accademia Italiana Della Cucina’ één van de beste Italiaanse restaurants van Nederland). We aten er voortreffelijk, mooi Italiaans en met de allerbeste ingrediënten! Restaurant Palato is sinds kort veranderd in een echte Italiaanse cafetaria; Lo Sfizio Bar - Caffetteria. Met dezelfde eigenaren Andrea en Adele, en op dezelfde plek in de Valeriusstraat. Wat wel anders is, dat zijn de inrichting en de openingstijden. Het is nu een z.g. dagzaak voor ontbijt en lunch, en sluit dus tegenwoordig al om vijf uur.

Opwelling of gril

Wat betekent Lo Sfizio nu eigenlijk als je het in het Nederlands zou vertalen? Nou dat is niet zo makkelijk, er is eigenlijk geen goed Nederlands woord voor. Het betekent ‘opwelling’ en ook ‘gril’. Maar als je even verder zoekt kom je ook vertalingen tegen als; beurt, flirten, smaak, lol,waggelen, absurd en traktatie. Kortom alleen een echte Italiaan begrijpt Sfizio...

Als we - met zijn drietjes - op een doordeweekse dag aanschuiven voor de lunch zit de zaak behoorlijk vol. Voornamelijk met (Italiaanse) expats. Kortom dat belooft wat.

Echt lekker man!

Voor we de kaart bekijken krijgen we koffie en een Arancia Rossa, een Italiaans frisje. Wat opvalt is dat er wel 15 (!) soorten koffie op staan. Bijvoorbeeld een Bicerin, een specialiteit (chocola, espresso, melkschuim) uit Torino en - heel sympathiek! - een gratis Bambiccino (geschuimde melk met een klein beetje cacao) voor de kleintjes. Verder vinden we wat ontbijtsuggesties, een kindermenu voor 5,50 en een studentenmenu voor 12,50. De tramezzini en panini wisselen dagelijks, afhankelijk van wat Andrea bedenkt en inkoopt... We beginnen met hartig; een zoute (!) croissant met scamorza kaas en ham, een foccacina alla Napolitana met burrata en pepers en kappers en een zoute cake met pompoen, provola en ham. Echt lekker man! Dan komen de zoete broodjes ;-) Een pizetta met zoete room en tomaat, een croissant met chocola en een crème van tiramisu, een cannoncino met citroencrème. 

Via Valeria

Italiaanser kan bijna niet. Wat een smaken; we waanden ons voor even op ons favoriete terras aan de Via Garibaldi in onze favoriete Italiaanse stad... Lo Sfizio is net als voorganger Palato een Italiaanse parel aan de Via Valeria. Deze zaak is elke euro meer dan waard en een aanrader voor lunch en ontbijt.

Lo Sfizio

Valeriusstraat 78, Den Haag
06 5750 1519
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.palato.nl

Ontbijt € 8,50
Kindermenu € 5,50
Studentenmenu € 12,50
Sfizio Addicted € 15,50
Broodjes € 4,90 vanaf
Drankjes normaal


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    04-2024

Meest gelezen artikelen