Skip to main content

Café-Brasserie Nationaal


Super sfeervol!

Op de hoek van de Prinsegracht en de Boekhorststraat zit sinds kort Café-Brasserie Nationaal. Jeweetwel, die plek waar jarenlang de Chinees Lung Fung was gevestigd. In het 17e eeuwse pand zat eind 19e eeuw ook al een café Nationaal. Op sommige foto’s met maar één a en op andere weer gewoon met twee a’s... Het pand is door eigenaar Maarten Hinloopen, in samenwerking met Stadsherstel, rigoureus aangepakt. Tijdens de verbouwing kwamen tal van bijzondere details, die waren weggetimmerd, weer te voorschijn. Zoals de kolom met versiering en het originele 17e eeuwse plafond in de achterruimte. Het resultaat is een super sfeervolle en warme brasserie met een Brusselse uitstraling in hartje Den Haag!

Jermaine Huisman

We beginnen met een mooi glas biologische Pinot Noir terwijl we de kaart bekijken. Er staan niet al te veel gerechten op; 7 voorgerechtjes, 6 hoofdgerechten, 3 bijgerechten en 5 desserts. Niet uitgebreid dus maar wel bijzonder en inderdaad heel Brussels. We besluiten, als zo vaak, ons te laten verrassen door de chefkok. In dit geval Jermaine Huisman die ervaring opdeed in Capriole Café en bij Hotel des Indes. Als voorgerecht komt ‘Makreel à la piperade’ (makreelfilet met paprika, rode ui en zwarte olijf) en - vegan - ‘Artisjok barigoule’ (baby artisjok met hummus en een vinaigrette van citroenthijm). Prachtig opgemaakte en bijzonder lekkere gerechtjes op borden die zo uit de 19e eeuw lijken te komen.

Bij het hoofdgerecht drinken we een lekkere en gekoelde Blauer Zweigelt, een Oostenrijkse Pinot Noir zou je kunnen zeggen. We krijgen, ook weer vegan, Vol-au-vent (een pastei van oesterzwam met witte asperge, lamsoor en doperwtjes) en een Lamsnavarin (stoof van lamsvlees met meiknol, krieltjes en tomaat) en als bijgerecht geroosterde bloemkool met picallillycrème en krokante zonnebloempitten. Picallilly, bijna vergeten dat het bestond maar vanaf nu ook bij ons op tafel... Weer mooie borden met prachtige gerechten en alles heel goed op smaak!

Alles klopt

De bediening heeft heel goed gezien dat we aan één dessert samen meer dan genoeg hebben. We krijgen een profiterole met crème patissière, aarbei en bloedsinaasappelsorbet. Een uitgesproken lekker toetje. Alles klopt in deze zaak. Mooie gerechten, mooie borden, uitstekende wijnen, vriendelijke bediening, een topchef, een waanzinnig mooie zaak, kunst op het toilet en heel betaalbaar. Een echte aanwinst voor Den Haag. Probeer het zelf maar eens...

Op een rijtje

Café-Brasserie Nationaal
Prinsegracht 2, Den Haag
www.cafebrasserienationaal.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
070 8200 710

Voor vanaf € 10,50
Hoofd vanaf € 22,50
Dessert vanaf € 7
Drankjes normaal


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    11-2024

Meest gelezen artikelen