Skip to main content

Restaurant Suzie Q

Bloedhete dag

Op de allerwarmste dag van het jaar gaan we eten bij restaurant Suzie Q aan de Scheveningse haven. We krijgen een plekje op het riante, gezellige en grote terras over de volle lengte van de zaak. Het uitzicht op minstens een miljard euro aan afgemeerde zeil- en motorjachten is bijzonder...

Creedence Clearwater Revival

Suzie Q is inderdaad vernoemd naar de legendarische song van Creedence Clearwater Revival uit onze jeugd. Je kent het vast nog wel; een super simpele tekst afgewisseld met briljante gitaar loopjes. Het nummer is oorspronkelijk van Dale Hawkins uit 1957 die het uitbracht als Susie Q, met een S dus... Nog een weetje; Susie-Q is bij sommigen de bijnaam van Quetiapine (Seroquel), een antipsychoticum.

Typisch Suzie Q

Op de menukaart vinden we een stuk of twintig shared dining gerechtjes. Van alles wat. Van Zeeuwse oesters tot Libanese aubergine en van Chinese pannekoekjes tot Italiaanse truffel-risotto! Vijf desserts en een aantal ports en dessertwijnen maken de kaart compleet. De wijnkaart is ook behoorlijk uitgebreid en - heel belangrijk - netjes geprijsd. Zoals we vaker doen, laten we ons verrassen door de chef. We drinken graag een Pinot Noir en als het even kan lekker gekoeld met dit warme weer. En ja hoor, gelukkig staat er bij de rode wijnen een Spätburgunder (= Pinot Noir) van Meyerhof uit Duitsland. Maar Els neemt eerst haar favoriete vakantiedrankje: Aperol Spritz.

We beginnen met - zoals bedrijfsleider Jeroen ons uitlegt - met een typisch Suzie Q oestertje; een Zeeuwse Creuse 2, daarbij wat feta met olijfjes, spaanse peper, cherry tomaatjes en huisgemaakte crostini’s. Mooie gerechtjes. Een voortreffelijk oestertje met een lekkere dressing en de lauwwarme feta is helemaal goed. De temperatuur op het terras loopt zo hoog op dat we naar binnen verhuizen. We komen in een ruime gezellige en koele zaak met veel groen, een aparte tegelvloer en een enorme muurschildering. Het enige dat ontbreekt is ‘een echte Marcello&Els’ van Creedence!

Als tweede krijgen we de Krokante Taco’s met tonijn-sashimi, chipotle, ingelegde kool en avocado. Erg lekker ook weer. De taco’s zijn inderdaad perfect krokant, licht pittig en de vulling is verrassend lekker. Ook op tafel komt de Dragon Roll met krokante garnaal, avocado en masago en natuurlijk Kikkoman sojasaus. Zo hoort het te zijn... We krijgen er geen genoeg van en bestellen nog het met hoisin gelakte Buikspek met een heerlijke kerrieschuim en wat mango. Mooi en lekker.

Tijd voor het dessert. We zitten behoorlijk vol en doen samen met eenmaal Passie & Parels. Een taartje van witte chocolade met yoghurt, dragon-sinaasappel-ijs en passievrucht. Wederom een plaatje. Een cappuccino en een espresso en voldaan lopen we naar tram 17.

Een fijn, betaalbaar restaurant op een bijzonder mooie plek! Wij zeggen: probeer het eens uit!

Tips?

Heb je een goede tip voor een recensie. Mail dan even naar Marcello&Els Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op een rijtje

Suzie Q
Dr. Lelykade 33-37
Den Haag
Keuken open elke dag
12.00 - 22.00 uur

restaurantsuzieq.com
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
070 7433 676

Shared Dining € 6,50 - 14,00
Dessert € 9,00 - 14,50
Drankjes normaal
Elke woensdag Oesterfestijn; oesters € 1,50 per stuk
Elke dag Suzie’s vangstmenu (3-gangen met vis als hoofdgerecht) € 25,-

Suzie Q Lyrics

Oh, Suzie Q, oh, Suzie Q
Oh, Suzie Q, baby I love you
Suzie Q

I like the way you walk
I like the way you talk
I like the way you walk I like the way you talk
Suzie Q

Guitar Solo

Well, say that you’ll be true
Well, say that you’ll be true
Well, say that you’ll be true and never leave me blue
Suzie Q

Guitar Solo

Well, say that you’ll be mine
Well, say that you’ll be mine
Well, say that you’ll be mine, baby all the time
Suzie Q


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    17-2024

Meest gelezen artikelen