Skip to main content

Restaurant Buza


Een echt familiebedrijf!

We zijn gaan eten bij Buza aan het Valkenbosplein 10, schuin tegenover een van de oudste en bekendste vishandels van Den Haag; vishandel Rog die dit jaar zijn honderdste (!) verjaardag viert. Buza is een echt familie-bedrijf van de Moldavische broers Alex en Iulian. Buza betekent lip, hoewel translate er wang van maakt. Moldavië is een echt wijnland, maar liefst 10% van het oppervlak bestaat uit wijngaarden. Dit dateert uit de tijd van de Sovjet-Unie waar toentertijd vrijwel de volledige productie naartoe ging. Dit is nu natuurlijk anders, de Moldavische wijnen krijgen meer en meer bekendheid. En terecht, zoals we tijdens het eten zullen ontdekken.

Gezonde wijn...

Zoals gebruikelijk kiezen we voor het Chef’s Menu, een vijfgangen verrassingsmenu, zodat we een goede indruk van de keuken kunnen krijgen. Maar eerst moeten we kiezen uit twee verschillende soorten Pinot Noir, onze favoriete wijn en volgens experts goed voor je hart, je cholesterol en zelfs de gezondheid van je hersenen. Marcello kiest de op hout gerijpte versie met net iets meer smaak dan je gewend bent. Els neemt een prikje en dat blijkt een blend van chardonnay en... pinot noir. Beide bijzonder en zeer smaakvol.

Verrassend en heel erg lekker!

We beginnen met een oestertje met klein pepertje en een lekker frisse dressing. Als tweede gerecht - allemaal shared dining - komt de Burrata Salad (de kaart is in het Engels) op tafel. Een prachtig bord salade met daarop Iberico ham en burrata met rode peperkorreltjes en wat olijfolie. Gaat schoon op want het is echt voortreffelijk. Het volgende gerechtje is Tiradito, sockeye zalm (een wilde zalmsoort uit Alaska) met een sesam dressing met uitjes en wat chili. Alweer perfect. Dan komt de Cotoletta alla Milanese, een vegetarisch gerecht. Een goed gepaneerde en gebakken halve aubergine in een sausje van gereduceerde tomaatjes, met aioli en alweer die kleine peperkorreltjes. Een heel mooi gerecht en fantastisch op smaak. Het houdt niet op, we krijgen de pasta van de dag. Een huisgemaakte pasta met een ragout van kalfsvlees en parmezaanse kaas. We sluiten af met het dessert Lemon Tartelette, een citroenschuimtaartje met verse aarbeien en blauwe bessen. We spreken voor onze recensies altijd de spraakrecorder op de telefoon in en bij het afluisteren hebben we Marcello nog nooit zo vaak “fucking lekker” horen zeggen. We gaan zeker terug met vrienden om de hele kaart uit te proberen.

Ga snel voordat heel Den Haag het weet

Broer Alex is de kok en broer Iulian is de man van de wijn. Iulian heeft voor Buza een wijnkaart samengesteld met alleen Modavische wijnen. We hebben er verschillende geproefd en uitgebreide en enthousiaste uitleg gekregen. De wijn is ook gewoon te koop om mee te nemen naar huis. Buza is een bijzonder restaurant met eten en drinken van hoge kwaliteit. Zeg maar ‘fine dining’ maar dan wel in een relaxte en ontspannen setting en heel betaalbaar... En, oh ja, ook voor ontbijt (!) en lunch. Met mooi weer is er een groot terras. Ga er snel heen voordat heel Den Haag dit weet.

Wil je ook een recensie van je restaurant of heb je een tip voor ons? Stuur dan een mailtje naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op een rijtje

BUZA, Valkenbosplein 10
06 4060 6343 | 070 363 0609
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.restaurant-buza.com

Salade vanaf € 11,50
Starters vanaf € 15
Hoofd vanaf € 17,90
Chef’s Menu € 39,90
Dessert vanaf € 8,50

Drankjes normaal


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    13-2024

Meest gelezen artikelen