De felblauwe Garuda neon met bijzondere vogelkop-G valt direct op als we over de Kneuterdijk aan komen lopen. Binnen is de zaak compleet veranderd, de eetzaal op de begane grond heeft plaatsgemaakt voor een grote open keuken met een paar kleine tafeltjes en een bar waar je met zicht op de keuken kan eten. Verder is het hele pand verbouwd en opnieuw smaakvol ingericht. We krijgen een tafeltje op de vide en kijken zo de keuken in. De keukenbrigade lijkt wel een rock and roll band; tattoos, oorbellen, bandana’s en gekke sikjes!
Al snel komt de kaart - Indonesia Post Issue #1 - op tafel, ernaast wat emping en kroepoek met een lekker dipje. Eerst maar even een aperitiefje; voor Els een cava en op aanraden van Garuda voor Marcello de cocktail Roku G&T (Roku Japanese Craft Gin, kumquat, zwarte peper en Fever Tree Indian Tonic). Erbij als snack de Loempia Bebek; loempia van eend, rijstvermicelli en gekruide ketjapsaus met steranijs. De Indonesia Post is een A4’tje met een niet al te uitgebreid menu; 4 snacks, 4 aperitiefjes, 6 shared dishes, een rijsttafel met 12 gerechten, 5 side dishes, 5 maal saté en tot slot 4 desserts.
We zijn super nieuwsgierig naar de shared dishes, overleggen met de zeer attente bediening en kiezen drie gerechtjes. We beginnen met de fake(!) tartaar (tartaar van tomaat met kokoslimoensaus, gepofte rijst en spinazie). Het is een te gekke naam voor een fantastisch gerechtje. Dan komt de Kepiting Lunak (soft shell crab, pandansaus, spinazie, tuinboon), een voor ons onbekende erg goede en smaakvolle combinatie. We drinken er de hele tijd een frisse lichtgekoelde Spätburgunder (= Pinot Noir) bij, volgens ons samen met Beaujolais de beste begeleiding van oosterse gerechten. We hebben lang getwijfeld tussen Iga Babi Bakar (Ron’s famous ribs) en de saté kambing. Het werd de kambing en die was precies goed; lekker geitenvlees met een stevige beet. We sluiten af met een apart dessert Kue Dadar Ijo (pandan pannenkoek, kokos, mango sorbet), mooie groene en vooral lekkere pannenkoekjes.
Modern Indonesisch eten in een bijzondere omgeving en ook nog eens op een legendarische plek? GARUDA by Ron Gastrobar Indonesia!
GARUDA by Ron Gastrobar Indonesia
Kneuterdijk 18a, Den Haag
070 7435187 - www.garuda-denhaag.nl
Snacks € 8,50
Aperitief € 6,50 – 14,-
Shared Dishes € 17,50
Rijsttafel € 31,50
Sides € 6,-
BBQ Saté € 15,-
Desserts € 9,50
Drankjes gewoon+
Laan van Meerdervoort 174
2517 BH Den Haag
Lezersservice
ma t/m vrij van 10 tot 12 uur:
070 - 345 76 97
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.