Bar & Restaurant SEB
Ooit gebouwd als artsenwoning
Aan het Lijsterbesplein 2 - maar als je niet beter weet aan de Laan van Meerdervoort - vind je sinds kort Bar & Restaurant SEB. Deze plek heeft een roemruchte geschiedenis; het pand waar SEB in gevestigd is, is in 1922 oorspronkelijk gebouwd als artsenwoning. De arts heeft het pand in 1935 verkocht en de nieuwe eigenaar heeft er een horecabestemming aan gegeven, namenlijk De Burcht. Na de oorlog is De Burcht jarenlang een hotel geweest en vanaf de jaren zestig ging het als café een sociale buurtfunctie vervullen. Vele generaties vonden in De Burcht hun stamkroeg. De laatste eigenaar deed in 2014 zijn intrek en is in december 2017 vertrokken om plaats te maken voor café Aimee. En nu zit SEB er dus...
Serge en Bel (en Moansburg)
We stappen uit tram 3 bij de halte Goudenregenstraat en lopen 1,5 minuut later een sfeervol en modern SEB binnen. De naam SEB komt van de namen van beide eigenaars; Serge en Bel. We zien het gelukkig steeds vaker in de horeca, echte en mooie kunst aan de muren zelfs tot in het toilet. Bij SEB hangt het vol met het kleurrijke werk van Crail Moansburg wat de zaak een lekker eigentijds karakter geeft! We beginnen met het bestuderen van de kaart en een cava voor Els en een gekoelde - het is warm zomerweer - Pinot Noir voor Marcello.
Ingrediënten van topkwaliteit
Ook dit keer vragen we of de chef (Bel) ons wil verrassen. Als eerste ‘to share’ gerechtje komt er de Burrata (13), een mooi bordje met een voortreffelijke burrata met gemarineerde cherrytomaatjes, croutons en een basilicum dressing. Een simpele en smaakvolle starter, met ingrediënten van topkwaliteit. We besluiten om tijdens deze mooie zomeravond de lekkere en gekoelde Pinot Noir te blijven drinken. Het tweede gerecht is een mooi bord met de Rundertataki (13,5) oftewel kort gegrild rundvlees op zijn Japans met soja, mirin en saké. Mooi opgediend op bananenblad, erg lekker en goed op smaak, en... het gaat schoon op! Of we nog trek hebben? Nou okay, nog ééntje dan. Dat wordt de Carpaccio (12,5), twee porties carpaccio op een filodeegje met ricotta, truffel-mayo, pijnboompitjes, beetje bacon en er over wat geraspte Grana Padano. De kwaliteit van de gebruikte ingrediënten maakt dat ook dit gerecht weer erg lekker is! We sluiten af met een kaasplankje (16) van Ed Boele uit de Fahrenheit met vijf verschillende kaasjes, wat vijgenbrood en, heel klassiek, appelstroop. Lekkere kaasjes allemaal met als hoogtepunt de Brokkelaer, een prachtige oude kaas. Voldaan sluiten we af met koffie en natuurlijk één grappa met zijn tweetjes. SEB is niet alleen een aanwinst voor de buurt maar ook voor heel Den Haag!
Tip ons over een restaurant dat we niet mogen missen
Tip ons over een Haags restaurant dat we niet mogen missen. Het mag je eigen zaak zijn of die van vrienden, maar - liever nog - die plek waar je aangenaam verrast bent. Stuur een mail te naar
Op een rijtje
Bar & Restaurant SEB
Lijsterbesplein 2, Den Haag
www.restaurantseb.com
070 219 6300
Lunch vanaf € 8 (kids vanaf € 4,50)
To share vanaf € 10,50
Not to share vanaf € 16
Sides vanaf € 5,50
Dessert vanaf € 8
Kids hoofd + toe € 12,50
Drankjes normaal
Lunchen bij SEB
Op zaterdag en zondag geopend voor lunch vanaf 12:00 uur
Vier je event bij SEB!
De zaal op de eerste etage leent zich perfect voor borrels, vergaderingen en recepties.
Geopend
De keuken is tot 22.00 uur geopend, daarna is iedereen meer dan welkom voor een drankje!
Let op: Alleen op dinsdag gesloten.
Details
-
Schrijver
Marcello & Els -
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. -
Fotobijschrift
-
Editie
19-2024