Skip to main content

Risoles van Keraton Damai

Risoles zijn gevulde en gefrituurde flensjes. Het oorspronkelijke Franse gerecht - dat je al kan vinden in middeleeuwse kookboeken - is inmiddels een klassieker in Indonesische keuken. Er bestaan talloze variaties, met name qua vulling. We geven je het recept van Keraton Damai.

Flensjes:

250 cc verse melk
1 ei
1 losgeklopt ei voor het dichtplakken van de flensjes
175 gram rijstmeel (voeg een beetje zout naar smaak toe)
paneermeel

Klop één ei en het rijstmeel beetje bij beetje door elkaar, zodat het niet gaat klonteren en voeg dan de melk en een beetje zout toe. Als je beslag mooi glad is, bak je er dunne flensjes van, van ongeveer 20cm doorsnede. Gebruik het liefst een scheutje arachide-olie om in te bakken. Let op; als je flensjes te dik zijn kan je er geen pakketjes van maken...

Vulling:

500 gram kipfilet
Eén ui
200 gr worteltjes
Handje selderij
3 eetlepels rijstmeel
200cc melk
zout, peper, suiker, noot-muskaat

Bereiding:

• Kook in 10 minuutjes 500 gram kipfilet. Snij de filet daarna in mooie kleine vierkantjes.
• Snipper en bak een flinke ui.
• Snij een handvol selderij fijn.
• Snij 200 gram wortels worden ook in mooie kleine vierkantjes van 3mm, roerbak tot ze gaar zijn. Voeg 2 fijngehakte teentjes knoflook toe en bak even mee.
• Voeg dan 200cc verse melk toe.
• Voeg de kip, peper, zout, suiker, nootmuskaat, selderij, gebakken uien toe aan het mengsel
• Mengsel dan binden met 3 eetlepels rijstmeel.
• Doe een lepel van de vulling op een flensje en maak er een mooi pakketje van plak dicht met het losgeklopte ei.
• Haal het pakketje door het ei en vervolgens door de paneermeel.
• Frituur de pakketjes tot ze mooi goudbruin zijn.

Selamat makan!

Op een rijtje

Keraton Damai
Groot Hertoginnelaan 57,
Den Haag - 070 363 9371
keratondamai.nl
di - za: 16.30 - 21.30 uur
zo: 12.30 - 21.30 uur

Vooraf vanaf € 9,-
Hoofdgerecht vanaf € 21,-
Rijsttafel vanaf € 27,-
Bami / nasi vanaf € 21,-
Specialiteiten vanaf € 23,-
Drankjes gewoon
Wijnen + tot +++


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    10-2023

Meest gelezen artikelen