Skip to main content

Greens in the Park


Greens in the Park. Een unieke combinatie van een biologisch restau­rant en een zorgmoestuin en een te gek theatertje.

Op de website staat op de eerste pagina “Welkom bij Greens. Een unieke combinatie van een biologisch restaurant en een zorgmoestuin.” We willen daar graag “en een te gek theatertje” aan toevoegen. Dat is namelijk wat we zijn gaan doen. Eerst lekker eten en daarna naar de voorstelling Dromen met Derby van Coba en haar Cobets.

Waar ooit de midgetgolfbaan in het Westbroekpark was, is sinds een jaar of acht Greens in the Park. Een sociaal bedrijf met het restaurant in een kas en een moestuin waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de boel exploiteren. Alles uit de moestuin wordt gebruikt in het restaurant!

Kat met een doos op zijn kop We zitten in de sfeervol ingerichte kas met een open keuken en een prachtig gemaakt kunstwerk van houten blokjes die - goed kijken, dat wel - een boom vormen. Trouwens, ook buiten staat een fantastisch beeld van een kat met een doos op zijn kop. We beginnen met een mooi glas rood, een Viña Consolación Roble. We proeven rijpe kersen, frambozen, pruimen en ook wat amandel! Een soufflé van quinoabloem met een emulsie van gerookte knoflook en een gel van chorizo­kruiden met paprika is de volledig vegetarische amuse. Een lekker en goed begin! 25 bereidingen van groenten en kruiden in één gerecht!

Langzamerhand loopt het restaurant helemaal vol. Uitbater Robert-Jan Vermeulen vertelt kort wat over dit bijzondere en sociale bedrijf, hoe het is ontstaan en wat ze allemaal doen en niet doen. Je kan dat natuurlijk uitgebreid  terug vinden op hun website. Chefkok Ayk van de Stadt legt vervolgens uit wat er met het driegangen menu aan lekkers op tafel komt. En dat is maar goed ook, want het zijn gerechtjes met verrassende combinaties...

Het voorgerecht bestaat uit 25(!) verschillende bereidingen van groente en kruiden met o.a. gefermenteerde witte asperge en boerenkool. We hebben geprobeerd om ze alle vijfentwintig te ontdekken maar dat is mislukt... Het hoofdgerecht is een van de lekkerste kippenpootjes die we ooit gegeten hebben; eerst 12 uur lang gepekeld en daarna ook nog eens 12 uur lang gegaard, erbij kregen we polenta, prei en paksoy. Tot slot een dessert dat aan de ene kant uit grootmoeders keuken komt en aan de andere kant een super moderne twist heeft; griesmeelpudding met mandarijn, pompoen en bleekselderij. Mooi en onwijs lekker! Dan een snel bakkie koffie en op naar de voorstelling Dromen met Derby van Coba en haar Cobets. Over de voorstelling kunnen we kort zijn; mooi, intiem, humoristisch en in een lekker ongedwongen sfeer. Wij zeggen: doe het een keer, deze uitstekende combi.

Greens in the Park op een rijtje

Kapelweg 18 (Westbroekpark)
2587 BM Den Haag
telefoon 070-369.53.73
www.greensinthepark.nl

Dinsdag t/m zondag van 09.00 tot 18.00 uur, ’s Avonds alleen op reservering (zie agenda)

Ontbijt vanaf € 3,50
Brood vanaf € 9,50
Tosti vanaf € 4,50
Salades vanaf € 13,50
Soep vanaf € 4,50
Drankjes normaal

Diner vanaf € 36,50 (driegangen)
Diner + voorstelling € 57,50


Details

 • Schrijver

  Marcello & Els
 • E-mail

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Fotobijschrift

  Greens in the Park
 • Editie

  09-2024

Meest gelezen artikelen