Skip to main content

Seinpost Indonesia


Eten op een van de mooiste plekken in de stad!

Het Seinpostduin, waar nu Seinpost Indonesia zit, heeft een bewogen Haagse geschiedenis achter de rug. Op dit hoogste duin van Scheveningen werd in mei 1795 een seinpost gebouwd als onderdeel van de Franse verdedigingswerken. Een simpele vlaggenmast met een Nederlandse vlag, daaronder een paal met katrollen, waaraan diverse seinen gehesen konden worden. Sindsdien heet de plek Seinpostduin.

Bewogen geschiedenis

In 1886 werd Café Restaurant Seinpost gebouwd. Het later aangebouwde theater werd in 1909 verbouwd tot een bioscoop. In 1972 viel Seinpost ten prooi aan de slopershamer en werd het huidige complex gebouwd. Het duin is ook bekend omdat Hendrik Willem Mesdag vanaf dit duin de tekeningen heeft gemaakt voor zijn beroemde Panorama Mesdag. In 2011 maakten wij, samen met Ruben Renaud, vanaf het dak een nieuw - gefotografeerd - panorama; Mesdag Revisited. Te zien in Muzee en bij ons te koop als artprint.

Een goed teken! 

Als we op zondagavond om een uur of zeven het restaurant binnenkomen, zit het praktisch helemaal vol. Omdat de zon nog schijnt is de zonwering maar half open. Later op de avond gaat de boel helemaal open en genieten we nog meer van een prachtig uitzicht op de Noordzee met in de verte in een oranje-rode gloed de schepen voor anker. Van de wijnkaart kiezen we een voortreffelijke Pinot Noir, vol van smaak en op ons verzoek licht gekoeld. Een prima wijn bij oosters eten. De kaart is modern Indonesisch met verrassende gerechten als saté van tonijn, softshell krab en vegetarische rendang. Voor de liefhebber van de klassieke keuken staan er ook vier verschillende rijsttafels op het menu. We spreken met Anneke en Glenn af dat we een ‘wandeling door de kaart’ maken. We beginnen met lekker knapperige pangsit goreng gevuld met kip en garnalen. En dan begint de wandeling. Op tafel komt; Urap urap (een soort gado gado met kokosdressing), Ayam pangang ketjap (gegrilde kippendijfilet), Kepitin Lemburi (softshell krab), Ikan Penyet (gefrituurde zeebaars met sambal trassi), Ayam cashew (krokant gebakken kip, tamarindesaus en cashew noten). We eten er nasi goreng bij maar we hadden ook kunnen kiezen voor nasi putih, lontong, bami, nasi goreng djawa of nasi kuning. 

Het eten is goed! Precies zoals je verwacht met deze kaart; modern en oosters. Een lekkere malse ayam pangang vol van smaak en een verrassend knapperige ayam cashew. De hele zeebaars - met een heerlijke sambal- wordt gefileerd door Els terwijl Marcello vast begint aan de softshell krab, ook al weer lekker knapperig in een balisaus met verse groente. De salade - urap urap - is fris en een perfecte tegenhanger van de andere gerechtjes. Als dessert nemen we een klassieke Dame Blanche en een roomijsje met vruchtjes en natuurlijk spekkoek. Wil je een keer goed, modern Indonesisch eten ga dan naar Seinpost Indonesia. Behalve in Scheveningen kan je ook terecht in de 2e Sweelinckstraat en aan de Burgemeester van Leeuwenpassage in Zoetermeer.

 

Op een rijtje

Seinpost Indonesia
Zeekant 60
Den Haag / Scheveningen
070 7859178
seinpostindonesia.nl

Voor €7,50 - €12,50
Saté €9,00 - €18,00
Specials €17,50 - €21,50
Bij €9,00 - €17,50
Rijsttafel €32,50 - €39,95
Drankjes normaal

 

 


Details

  • Schrijver

    Marcello en Els
  • Editie

    16-2022

Meest gelezen artikelen