Skip to main content

Bar Bowie, wat een feest!


In mei 2019 begonnen we deze rubriek Marcello en Els (W)eten wat lekker is met een recensie over restaurant Braccini. Je weet wel, die lekkere Italiaan met Monica en Thecla aan het roer, op de hoek van de Regentesselaan en de Columbusstraat. Sinds kort zit hier, na een ingrijpende opknap­beurt, Bar Bowie. Een Frans-Mediterrane bistro zoals ze zichzelf afficheren, van dezelfde mensen als Walter Benedict en Café Franklin. 

Wat een feest!

Half oktober waren we bij de opening van deze zaak, het leek toen wel of de hele buurt er was. Wat een drukte zeg, binnen helemaal vol en misschien wel honderd man op straat! Drie weken later gaan we er op zondagavond een hapje eten. Bowie is bijzonder sfeervol, veel hout, lichte granito vloer, prachtige wijnkast, pilaren met spiegels en natuurlijk de grote ramen die uitkijken op de Regentesselaan en de Columbusstraat. Het zou zo maar Parijs kunnen zijn... We zijn blij dat we hebben gereserveerd want de zaak zit al behoorlijk vol rond zes uur, ook nu weer heel veel buurtbewoners, complete families met oma’s en kleinkinderen aan de grote ronde tafels. De romantische eters met zijn tweetjes, hebben een plekje aan de kleine, ronde tafeltjes. Er wordt gekletst, gelachen, gedronken en gegeten. Wat een feest! Of beter, wat een buurtfeest!

We hebben natuurlijk thuis de kaart al bekeken. Tien voorgerechtjes, bites om te delen, met o.a. oesters, gegrilde sardientjes, kaas maar ook bitterballen. Ook een stuk of tien hoofdgerechten, waarvan de eerste vijf ook weer om te delen. Met makreel crudo, een klassieke steak tartare, venusschelpen, natuurlijk ook diverse vega gerechten en een T-bone steak van maar liefst een kilo...

Just

We worden ontzettend vriendelijk en gastvrij ontvangen door Just. Voor we het weten staat er al water op tafel. Els neemt als aperitief een mooie cremant de Loire en Marcello houdt het bij zijn favoriete wijn Pinot Noir. 

Vooraf delen we de gefrituurde bloemkool, harissa & dukkah en een Paleta Iberico. De bloemkool is kort gefrituurd en in combinatie met de saus en de dukkah echt onwijs lekker. De Ibericoham is van topkwaliteit maar voor ons geen verrassing. Als hoofdgerecht kiest Els de zeebaars met prei, raapsteeltjes en aardpeer. De door Just aangeraden chardonnay past uitstekend bij de vis. Marcello wist thuis al dat hij de dry aged pork chop zou kiezen en houdt het bij de voortreffelijke Pinot Noir. De zeebaars is super; perfect gegaard en een heerlijk krokantje.

Het mooie stuk varkensvlees is voorgesneden, los van het bot in flinke stukken. De cavolo nero (een soort boerenkool), het zoetje van de abrikoos en de jus van pijnboompitten maken het tot een heerlijk gerecht! Voor de desserts houden we het klassiek, eerst delen we de selectie van kazen en daarna een klassieke tarte tatin.

Robert Jones

We waren natuurlijk net zo nieuwsgierig als jij waarom de zaak Bowie heet. Zouden het superfans zijn misschien? Of krijgen we toch eindelijk een rock ‘n roll restaurant in de stad? Het is gewoon een lekkere, vriendelijke naam, kregen we te horen. En inderdaad, het klinkt stukken beter dan Bar Robert Jones wat de echte naam van David was…

Wil je culinair en goed geprijsd eten in een ontspannen buurt-restaurant? Boek dan snel een tafel bij Bowie. Ook voor ontbijt en lunch!

Bar Bowie

Regentesselaan 24a
070 206 6926
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
zondag t/m donderdag
09.00 - 00.00 uur
vrijdag en zaterdag
09.00 - 01.00 uur

Bites € 4 - 11
Hoofd € 13 - 23
T-bone € 68
Sides € 4 - 5
Dessert € 7,5 - 12
Drankjes normaal


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    20-2023

Meest gelezen artikelen