• 300 gram gestoomde rijst
• 2 stuks ui of 5 sjalotten
• 2 fijngesneden tenen knoflook
• 2 eetlepels sambal oelek
• 1 flink stuk trassi
• 4 eieren
• zonnebloemolie
• ketjap manis
1. Verhit olie in een wokpan, voeg de ui/sjalot en de knoflook toe en laat deze langzaam bakken
2. Voeg de sambal en de trassi toe 3. Voeg de eieren toe en roerbak het geheel
4. Voeg de rijst en een scheut ketjap manis toe. Nog even roerbakken.
• 2 zeebaarsfilets
• 3 gesnipperde sjalotjes
• 4 stuks rode peper (gesneden in dunne ringen)
• 3 stuks groene peper (fijn gesneden)
• 3 eetlepels sambal oelek
• 2 limoenen (zest en sap)
• 6 cherry tomaatjes in de helft gesneden
• 200 ml zonnebloemolie
1. Verhit de olie en bak de sjalot en sambal
2. Voeg alle peper toe
3. Gesneden cherry tomaat toevoegen
4. Limoenzest en sap toevoegen
5. Bak de zeebaars in ongeveer 6 minuten goudbruin en gaar
6. Serveer de vis en garneer met de sambal dabu
• 200 gram tempeh (gesneden in blokjes van 1 cm)
• 200 gram tahu (gesneden blokjes van 1 cm)
• 3 sjalotjes (dun gesneden)
• 6 bladen kafir limoen
• 3 gekneusde serehstengels
• 15 cm Laos (dun gesneden)
• 4 groene pepers en 3 rode pepers (grof gesneden)
• 200 ml ketjap manis
• 2 eetlepels sambal oelek
• 300 ml zonnebloemolie
1. Verhit de olie en bak de tempeh en tahu tot goudbruin
2. Voeg de sjalotjes en de kruiden toe
3. Voeg de sambal toe
4. Voeg de ketjap manis toe
5. Laat sudderen op laag vuur zodat de smaak goed kan intrekken. Breng op smaak met zout en peper.
LET OP 1 Wij hebben de hoeveelheden pepers en sambal drastisch naar beneden bijgesteld.
LET OP 2 Wij hebben de tahu en tempeh eerst gefrituurd in een ruime hoeveelheid olie en daarna uit laten lekken. Vervolgens ketjap manis en water toegevoegd.
Laan van Meerdervoort 174
2517 BH Den Haag
Lezersservice
ma t/m vrij van 10 tot 12 uur:
070 - 345 76 97
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.