Camembert à la SEB
Ooit gebouwd als artsenwoning
Aan het Lijsterbesplein 2 - maar als je niet beter weet aan de Laan van Meerdervoort - vind je sinds kort Bar & Restaurant SEB. Deze plek heeft een roemruchte geschiedenis; het pand waar SEB in gevestigd is, is in 1922 oorspronkelijk gebouwd als artsenwoning. De arts heeft het pand in 1935 verkocht en de nieuwe eigenaar heeft er een horecabestemming aan gegeven, namenlijk De Burcht. Na de oorlog is De Burcht jarenlang een hotel geweest en vanaf de jaren zestig ging het als café een sociale buurtfunctie vervullen. Vele generaties vonden in De Burcht hun stamkroeg. De laatste eigenaar deed in 2014 zijn intrek en is in december 2017 vertrokken om plaats te maken voor café Aimee. En nu zit er Bar & Restaurant SEB, waar we kort geleden meer dan goed hebben gegeten! Bij deze hun recept voor een prachtig en lekker lunchgerecht.
RESEBT - Camembert à la SEB
Tijd: 15 - 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen
• 1 halve camembert van een goede kaaswinkel
• 1 bruine (of witte) bol van een echte warme bakker
• 1 handje pistache
• 1 handje cranberry
• 2 eetlepels honing
• 1 takje tijm
• 2 eetlepels appelazijn
Benodigdheden
• Oven, voorverwarmd op 180 graden
• Steelpannetje
Bereiding
1. Verwarm de honing, tijm en appelazijn in een pannetje, zodra het mengsel weer de dikte heeft van honing, is het klaar.
Let op, als honing warm is, is het vloeibaarder dan als het op kamertemperatuur is, laat deze dus even afkoelen, haal de tijm eruit, als er nog kleine stukjes in de dressing zit, is dit niet erg maar juist lekker!
2. Snij het bovenste kapje af van de bruine of witte bol en haal het zachte gedeelte van het brood eruit zodat er ruimte is om het broodje te vullen, bewaar het kapje want deze gaat er weer bovenop!
3. Snij de halve camembert in stukjes en verdeel deze gelijkmatig in het broodje.
4. Doe de cranberry en pistache samen met de honing-tijmdressing bovenop de camembert.
5. Leg het kapje van het brood op de camembert, en stop deze in de voorverwarmde oven van 180 graden voor 6 tot 8 minuten. Wij deden hem 8 minuten in de airfryer...
6. Als de camembert is gesmolten is het broodje klaar! Snij vanaf de bovenkant met een kartelmesje het broodje in stukjes en smullen maar!
Op een rijtje
Bar & Restaurant SEB
Lijsterbesplein 2, Den Haag
restaurantseb.com
070 219 6300
Lunch vanaf € 8
(kids vanaf € 4,5)
To share vanaf € 10,5
Not to share vanaf € 16
Sides vanaf € 5,50
Dessert vanaf € 8
Kids hoofd + toe € 12,50
Drankjes normaal
Lunchen bij SEB
Op zaterdag en zondag geopend voor lunch vanaf 12.00 uur
Vier je event bij SEB! De zaal op de eerste etage leent zich perfect voor borrels, vergaderingen en recepties.
Geopend
De keuken is tot 22.00 uur geopend, daarna is iedereen meer dan welkom voor een drankje!
Let op: Alleen op dinsdag gesloten.
Details
-
Schrijver
Marcello & Els -
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. -
Fotobijschrift
-
Editie
20-2024