Restaurant Moose - Heerlijk gegeten voor een schappelijke prijs!
Een van de oudste straten van Den Haag
Sinds een maand of negen vind je in een van de oudste straten van Den Haag - de Kazerne-straat - Restaurant Moose. De straatnaam dateert uit 1844, daarvoor stond het bekend als het pad ‘Achter de Stallen’. De oudste panden van de straat zijn namelijk de koetshuizen die horen bij de huizen aan het Lange Voorhout. Dit pad achter de stallen was er, samen met het Lange Voorhout, al in de vijftiende eeuw! De huidige straatnaam verwijst naar de Oranjekazerne van de Grenadiers en Jagers, die in 1824 aan de Noordsingel (nu Mauritskade) werd gebouwd.
Eerst de groente
Op een rustige donderdagavond worden we ontvangen door de vriendelijke eigenaar Thom in zijn sfeervolle restaurant vlakbij de Denneweg, Hotel Des Indes en het Voorhout. Een klein reisje van een paar minuutjes brengt je uit de drukte bij Moose. Hij legt uit dat de menukaart seizoensgebonden is en dat het nu uiteraard de beurt is aan het Herfstmenu. Groenten spelen de hoofdrol bij Moose, er wordt vegetarisch gekookt of volgens het zogenaamde 80-20 principe; 80% groente aangevuld met een bescheiden stukje vlees of vis! Onder het genot van een Crémant de Elzas (Els) en een Oostenrijkse Blaufränkisch (Marcello) bestuderen we de kaart. Op die kaart 8 gerechtjes ‘to share’ en tweemaal een verrassing menu (3 of 4 gangen). Leuke en verrassende combinaties zoals ‘Hert met geroosterde spitskool met Ras el Hanout’ of ‘Roodbaars en knolselderij’. Zoals zo vaak, besluiten we ook dit maal ons te laten verrassen door de chef...
Gefrituurde boerenkool...
Het eerste (vega-)gerechtje dat op tafel komt is ook het eerste gerecht van de kaart Geroosterde schorseneren, krokante gefrituurde boerenkool met een crème van Brabantse overjarige geitenkaas en cacaonibs, erbij versgebakken plat brood met z.g. bruine boter. Het ziet er prachtig uit en smaakt voortreffelijk, vooral de boerenkool is een verrassing. We geven dit gerecht een dikke negen! Gerecht twee is de Gepocheerde koolvis met gestoofde prei en een beurre blanc met dragon, erbij een heerlijke aardappelpuree en het wordt door chef Giovanni persoonlijk opgediend. Ook dit gerechtje scoort hoog. De vis is perfect gegaard, de smaakcombinaties zijn uitgebalanceerd en het ziet er ook nog eens goed uit. We sluiten af met de selectie van kaasjes; een Petit Dureval, een milde schapenkaas uit Friesland, een Oudwijker Cigno, een Goudse oplegkaas van twee jaar oud en een Bastiaan Blauw. We hebben heerlijk gegeten voor een schappelijke prijs!
Kunstprijsvraag. Doe je mee?
Moose is een gezellig ingericht restaurant met helaas maar een (te) kleine selectie kunst van Eland of Moose aan de muur. Daar heeft Thom wat op bedacht; een kunstwestrijd voor Haagse kunstenaars! Moose zit tenslotte niet voor niets in een buurt vol kunstenaars met diverse ateliers, de Haagse Kunstkring en Pulchri letterlijk om de hoek. We zeggen doe mee, en wie weet hangt jouw kunst binnenkort bij Moose. Je hebt nog even; fysiek of digitaal inleveren voor 26 januari 2025. Alle informatie over deze Restaurant Moose Kunstwedstrijd kan je natuurlijk vinden op www.restaurantmoose.nl
Op een rijtje
Restaurant Moose
Kazernestraat 62, Den Haag
www.restaurantmoose.nl
06 4246 1104
dinsdag t/m zaterdag
vanaf 17.00 uur
Drie gangen € 42
Vier gangen € 56
Gerechtjes vanaf € 14
Dessert vanaf € 12
Drankjes normaal
Details
-
Schrijver
Marcello & Els -
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. -
Fotobijschrift
-
Editie
23-2024