Skip to main content

Branoul’s Curry

Een paar weken terug bezochten we het Theaterdiner in Theater Branoul. Eerst een drankje in de bistro en dan met je voorgerecht de zaal in, vervolgens krijg je halverwege de voorstelling het hoofdgerecht en aan het eind het dessert. De acteurs bedienen en eten mee! We aten er een heerlijke curry waarvan hier het recept. Voor vier personen, zegt maitre Janko Duinker, maar maak daar maar het dubbele van...

Ingrediënten

• Een groot stuk gember (zo groot als de muis van je hand) 
• 1 ui 
Vijf tenen knoflook

• Klein blikje tomatenpuree
• Twee blikken kokosmelk van 400 ml (18% vet is de beste, ga nooit voor light!) 
• Twee eetlepels komijn

• Twee eetlepels korianderzaad 
Theelepel kardemom 
• Theelepel kaneel 
• Zonnebloemolie

• Flinke snuf zout
• Rode peper 
• 500 gram kippendij 
• Blik kikkererwten

• 1/2 flespompoen 
• 1 zoete aardappel 
• 400 gram spinazie

Bereiding

• Doe de ui, knoflook, komijn, gekneusde koriander, zout, kaneel en kardemom in een keukenmachine. Samen met de tomatenpasta en zonne-bloemolie en 2 eetlepels kokosmelk. Mix dit tot een gladde pasta en voeg op het laatst de rode peper toe. Als je niet van pittig houdt, haal dan de zaadlijsten eruit. 

• Giet een flinke scheut zonnebloem olie in een grote pan, laat warm worden, maar niet op te hoog vuur. Doe de pasta uit de keuekenmachine erbij en laat 5 minuten fruiten zodat de ui en knoflook lekker beginnen te geuren. 

• Snijd de kip in stukjes en braad aan met de pasta, let op dat het niet aanbrandt. 

• Schil de pompoen en zoete aardappel, snijd beide in stukjes snijden en laat lekker mee-bakken. 

• Voeg de rest van de kokosmelk toe en laat pruttelen totdat de pompoen en aard-appel zacht beginnen
te worden. 

• Doe de kikkerkerwten erbij en laat doorkoken, wij stoofden het meer dan een uur op een heel laag vuurtje...

• Doe 5 minuten voor het opdienen de fijngesneden spinazie erbij, roer een keer door en serveer als de spinazie nog niet helemaal is opgelost. 

Opdienen met goede en lekker geurige rijst of met dosa’s. Verrassend lekker, en heel
handig als je meerdere gasten aan tafel hebt. Eet smakelijk!

Op een rijtje

Theater Branoul
Maliestraat 12,
Den Haag
070 365 72 85
www.branoul.nl

Theaterdiner inclusief
3-gangen diner en twee drankjes € 49,50
3-gangendiner voor een voorstelling € 28,00 (+ € 29,50 entree met drankje)
Drankjes        Normaal geprijsd


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    06-2024

Meest gelezen artikelen