India, een van de beste keukens ter wereld - Amritsari Fried Fish
In de vorige aflevering schreven we over het Indian Curry House op de Thomsonlaan, met de bijzonder vriendelijke gastvrouw en eigenaresse Paramjeet. We gaan eigenlijk nooit Indiaas eten, geen idee waarom niet, want deze keuken hoort wel bij de vijf beste keukens ter wereld...
Ingrediënten voor twee personen:
• Vis 300 gram (wij gebruikten kabeljauw)
• Gember-knoflookpasta 1 theelepel (van beide pasta’s een halve theelepel kan ook)
• Carambolezaad ¼ theelepel (niet gevonden...)
• Zout naar smaak ¾ theelepel
• Rode chilipoeder ½ theelepel
• Kasuri methi (gemalen) ¾ tl (is fenegriekblad van bijvoorbeeld Verstegen)
• Garam masala ¼ theelepel
• Snufje amchoor (na lang zoeken in het vak onderin bij AH)
• Azijn of citroensap 1 theelepel
• Besan/kikkererwtenmeel (bij voorkeur grof) 1½ eetlepel, is te vervangen door amandelmeel
• Royale snuf kurkuma
• Olie (bij voorkeur mosterdolie) 2 eetlepels
• Olie om te frituren
Amritsari Fried Fish
Afgelopen week kookten we met een recept van de chef van het Indian Curry House een heerlijk visje; gefrituurde Amritsari vis. Het moeilijkste aan dit recept is het verzamelen van alle ingrediënten...
Bereiden:
Marineer de vis met alle ingrediënten, besprenkel indien nodig met water zodat het mengsel goed mengt met de vis. Laat minstens een uur marineren, langer kan altijd. Frituur de vis in hete olie van 180 graden goudbruin. Serveer met rijst, naan en een lekkere (gegrilde) groente naar keuze. Probeer een Indiaas wijntje te scoren of drink er een lekker vette Chardonnay bij. Eet smakelijk!
Ook een recensie? Mail ons op
Op een rijtje
Indian Curry House
Thomsonlaan 69, Den Haag
070 3634036 / 06 4952 9823
www.indiancurryhouse.nl
Starters vanaf € 5,50
Curries vanaf € 16,50
Sides vanaf € 8,50
All you can eat € 29,99 (friday, saturday, sunday)
Dessert € 7,50
Drinks gewoon
Details
-
Schrijver
Marcello & Els -
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. -
Fotobijschrift
-
Editie
03-2024