Skip to main content

Café Franklin


Stampvol en gezellig!

ls we net na zessen Franklin binnenkomen zit de zaak al helemaal vol met overwegend jonge mensen tussen de dertig en de veertig, merendeels buurtbewoners, zo schatten we in. Het is een heel gezellig en sfeervol ingericht café; gedempt licht en de kaarsen branden. Omdat we zelf ook in de buurt wonen, hebben we deze altijd drukke zaak al talloze malen gepasseerd maar op een of andere manier kwam het er maar niet van om er eens te gaan eten. Maar vanavond zijn we er dan eindelijk en nog wel met zijn drietjes, want onze kleindochter Shera is mee. We worden supervriendelijk ontvangen door de charmante bedrijfsleider Lyan (zie tekening) en krijgen een rond tafeltje in het midden.

Villa Wolf

We beginnen met een rood wijntje en als we horen dat ze een Pinot Noir - een van onze favoriete wijnen - op de kaart hebben staan, is de keuze snel gemaakt. Het is een mooie Pinot van het Duitse wijnhuis Villa Wolf. Ondertussen bekijken we het menu. Er staan wel tien ‘shared starters & bites’ op, heel gevarieerd met o.a. oesters, steak tartare, zalm gemarineerd in Gin Tonic, mosselen, ribbetjes maar ook gevulde groene kool. We laten ons voor het voorgerecht verrassen door de chef met een klassieke steak tartare (met truffelmayo en een kwarteleitje) en warm knoflookbrood van de ambachtelijke bakker Meneer Leffers uit Delft. Lekker, een goed begin is het halve werk! Voor het hoofdgerecht kiezen we zelf van de kaart, er is deze avond buiten de kaart om ook Pompoen Wellington. Marcello neemt Franklin’s burger, Els gaat de Pork ribs eten en Shera gaat voor een vegetarische bospaddestoelen risotto. De burger is een brioche met een hamburger, bacon en cheddar met als je wilt jalapeños. De ribbetjes zijn een beetje zoet gemarineerd, precies zoals het hoort, en lekker warm en goed gegaard. De risotto met o.a. truffel en rucola is een mooi gerecht en gaat schoon op! Het eten is zondermeer uitstekend, goed op smaak en mooi opgediend. Bovendien zijn het lekker ruime porties. We sluiten af met een perfect knapperige crème brûlée.

Modern Times

Onze complimenten, niet alleen voor de koks maar zeker ook voor de mensen in de bediening. De charmante bedrijfsleider Lyan voor de warme ontvangst en vooral ook voor Kelvin, de man die ons de hele avond met heel veel plezier in zijn werk heeft bediend. Aan de wand vind je bij Franklin op twee plekken een intrigerende monitor met overduidelijk de plattegrond met tafeltjes. De tafeltjes veranderen van kleur; wanneer en waarom was ons een raadsel. Wij dachten natuurlijk voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, maar dat bleek anders te zijn. Kelvin heeft het ons uitgelegd. Modern times dus. Wil je het ook weten? Ga dan zelf maar eens voor een gezellige avond met lekker eten en drinken naar Café Franklin...

 

Op een rijtje

Café Franklin

Valkenbosplein 24 (je denkt Laan van Meerdervoort...)

070 785 1412
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.cafefranklin.nl

Starters vanaf € 6,75

Mains vanaf € 17,50

Sides vanaf € 3,50

Desserts vanaf € 7,50

Drinks normaal


Details

  • Editie


Meest gelezen artikelen