Skip to main content

Westwood


De oer-Haagse club (discotheek) Westwood is november 1967 opgericht door voormalig wildhoef Kikker Hans Wiesman en zijn buurjongen Nees Burgersdijk. Gestart wordt in de Boshut in Meer en Bosch, maar deze blijkt door de overweldigende belangstelling al snel te klein, en er wordt verhuisd naar de naast gelegen Wagenschuur. Hier begint de Westwood-legende.

Je moet lid zijn en het bewijs
van lidmaatschap is een genummerde penning met logo, nu een collectors item. Westwood is een combinatie van west Den Haag in het bos en de tegenhanger van de naam van de populaire acteur Clint Eastwood. Medio 1970 wordt er verhuisd naar wachtgebouw A op het net zo roemruchte Milvakamp aan de Duinlaan. (Milva = Militaire Vrouwen Afdeling). Wie herinnert zich niet - behalve het drinken, vrijen en dansen - de tafelvoetbal-competities, autorally’s, films, Las Vegas Nights, de paardenrennen, ome Karel, opbouw poker en vele andere klassiekers. De voormalige gevangenis voor militaire dames wordt een bevrijdingsoord voor Haagse m/v kakkers van hockey, cricket/ voetbal en tennisverenigingen als Quick, HBS, HRC, HVV, HDM, HGC, Leimonidas, Cartouche, Mets, Groen Geel, Berg en Dal en KZ. Het Milvakamp ligt min of meer schuin tegenover de H.V. & C.V. Quick en wordt door de leden als hun tweede clubhuis gezien. De vraag zal altijd blijven hoeveel kampioenschappen deze bunker Quick heeft gekost. Door de sloopwoede van Den Haag moet ook dit gebouw wijken. Wat duizenden Woodleden al die jaren niet is gelukt staat op het punt te gebeuren; eind februari 1992 zal met grof geweld het allerlaatste Milva gebouw met de grond gelijk worden gemaakt. Na een tijdje rollebollen met de gemeente krijgt Westwood een nieuw gebouw op het parkeerterrein van de duinwaterleiding aan de Laan van Poot nr. 7, naast de befaamde Houtrusthallen. Vanaf 1980 is de leiding van Westwood in handen van voormalig barkeeper/ dj Douglas Marshall (El Jefe) en Eelco Hazelhoff. Beroemde leden zijn onder andere prins Willem-
Alexander, Ed Nijpels, Reinout Oerlemans, Boris Bayer, Joke Bruijs, Theo Dietz, Naomi v. As en Mario v.d. Ende. Veel bekende oud-Wildhoef Kikkers zijn lid, waaronder Eric Dordregter, Jaap v.d. Willigen, Jan v.d. Ligt, Ben v.d. Lubbe, Paul Fromberg, Fritz Al, Bally Nienhuis, Theo v. Unnik, Wart Groenendaal, Ben Wetters en ikzelf. In 1999 starten Ben Wetters en ondergetekende de roemrucht Classic Party’s. Zij worden een begrip, zijn uitsluitend bedoeld voor babyboomers, met livemuziek van bekende bands. De babyboomers komen niet meer op de Puch, maar als gegoede vijftigers in luxe bolides. In 2006 volgen The Young Classic Party’s, voor de kinderen van de babyboomers. In 2017 reikt de gemeente aan Westwood De Haagse Parel uit. Bekende barkeepers zijn onder andere Michiel Gunning, John Heydanus en Robbie Klijn. Wie heeft er niet gedanst op dj Bart, Eelco Fromage, Geerd Paul Haga of Dim en wie heeft nooit te maken gehad met deurwachters Jaap of Wendell? Op het moment van schrijven is de leiding in handen van Vincent Marshall (neef van Douglas), bestaat de Wood 55 jaar en is daarmee de langst bestaande club/ discotheek van Nederland. Een waar Haags fenomeen.

 

Robert Mindé

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Details

 • Schrijver

  Robert Mindé
 • E-mail

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Fotobijschrift

  Laan van Poot 7, discotheek West-Wood. Foto: Paul Steunebrink
 • Editie

  12-2022

Meest gelezen artikelen