Tarte au citron - Zoet en fris - Recept van Café Bistro Jules
Na ons diner bij Café Bistro Jules waren we onder de indruk van de verfijnde smaken en het vakmanschap in de keuken. Daarom vroegen we chef Raymond Sterk om een recept dat je thuis kunt maken.
Gevorderde bakker, opgelet: dit recept vraagt wat aandacht en precisie, maar wie de tijd neemt wordt rijkelijk beloond.
Ingrediënten
Voor het deeg:
100 g bloem
70 g koude boter
35 g suiker
Voor de lemoncurd:
100 ml vers citroensap
1 ei
4 eidooiers
125 g suiker
50 g boter
Voor de merengue:
4 eiwitten
50 g suiker
Zo maak je de bodem
Meng bloem en suiker in een keukenmachine of kom. Voeg de boter in stukjes toe tot er een geheel ontstaat. Maak er een bol van en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit en bekleed de vormpjes of quichevorm. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bak 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat volledig afkoelen.
De lemoncurd
Zet een hittebestendige kom op een pan met zacht kokend water (au bain-marie). Klop het citroensap, ei, eidooiers en suiker door elkaar en blijf roeren tot het mengsel begint in te dikken. Voeg dan geleidelijk de boter toe tot alles is opgenomen. Laat iets afkoelen en doe de lemoncurd in een spuitzak voor later.
De merengue
Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom tot zachte pieken. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen tot de merengue stevig en glanzend is.
En dan: bouwen!
Haal de taartbodems uit hun vorm. Spuit een royale laag lemoncurd in elk bakje. Verdeel daarboven luchtige toefjes
merengue en brand ze licht af met een crème brûléebrander.
Een Franse finale voor elke maaltijd - of gewoon als traktatie bij de thee. Santé!
Ook een recensie van je restaurant of heb je een goede tip?
Stuur dan een mailtje naar
Op een rijtje
Café Bistro Jules
Kon. Emmakade 118A
Den Haag
www.cafebistrojules.nl
070 345 40 60
dinsdag t/m zondag
12.00 - 00.00 uur
Drie gangen € 42,50
Vier gangen € 50,-
Vijf gangen € 57,50
Gerechtjes vanaf € 3,75
Dessert vanaf € 9,-
Drankjes normaal
Details
-
Schrijver
Daphne & Els, De Tafeldames -
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. -
Fotobijschrift
Bakvorm -
Editie
10-2025