Skip to main content

(W)eten wat lekker is

Ich Bin Ein Hamburger


Hoe kan dat nu? Ich Bin Ein Hamburger. Hoe kom je er in vredesnaam bij om je restaurant zo te noemen? Je hebt natuurlijk het liedje uit 1975 Ich bin wie du (“Wir sind wie Sand und Meer, und darum brauch’ ich dich so sehr”) van Marianne Rosenberg, de recente reclame voor herenondergoed ‘Ich bin Undiemeister’ en het wereldberoemde citaat “Ich bin ein Berliner” uit de toespraak die de Amerikaanse president John F. Kennedy op 26 juni 1963 in West-Berlijn hield. Maar het schijnt dat eigenaar Stephane de naam op een onbewaakt moment gewoon heeft bedacht, zelfs voor hij het concept van het restaurant bedacht...

Radar Love

Niet zo lang geleden, en vlak voor de expositie 45 Years of Radar Love in onze galerie, vroeg onze collega Dick Keulemans (dichter, cabaretier, kunstenaar en... tandarts) of Marcello iets wilde vertellen op het podium in Ich Bin Ein Hamburger. Zo gevraagd, zo gedaan. Natuurlijk werd er een gek verhaal verteld, maar ook iets over de expositie. Direct na het optreden van Marcello zette de zeer jonge band Radar Love in. “Goed gedaan hoor! Spelen jullie vaker zeker?” “Nee meneer, dit is de eerste keer...” Drie weken later speelden deze jonge en getalenteerde mensen op de opening een twintig minuten lange uitvoering van Radar Love met Golden Earring bassist Rinus Gerritsen himself. Een optreden om nooit te vergeten!

Hamburgers

Bij een hamburger denkt bijna iedereen in eerste instantie aan een snelle, vette en smakeloze hap onder tl-licht bij een of andere Amerikaanse keten of uit de snackbar. Wij ook natuurlijk. Maar bij dit sfeervolle restaurant in het Zeeheldenkwartier is het tegenovergestelde aan de hand. Hier eet je een verfijnde hamburger (keuze uit acht stuks) aan mooi gedekte tafels en drink je er een mooi glas wijn bij! Dit als er geen lockdown zou zijn natuurlijk. Dus - support your locals - wordt het afhalen! De keuze was een lastige. Wat doen we? Die met kaas? Of die met foie gras (!), of met eend, of met tonijn? Of gaan we voor vega met de Funky Funghi of de Bietburger? 

Flinke burgers

Het wordt één Royale with Cheese en één Triple Pork. De Royale met o.a. rund, cheddar en gepekeld mosterdzaad lijkt een beetje op de burgers zoals je ze kent, maar dan écht lekker. De Triple is een flinke jongen, echt iets voor een vleesliefhebber met grote trek; op een mooi broodje eerst bacon, dan procureur en daar weer bovenop pulled pork en dat weer afgemaakt met raclette en katsuhsaus. Thuis hebben we de burgers gedeeld, ieder een halve. Het was smullen, complimenten voor chef Nicki (tekening). We kunnen niet wachten om, als de horeca weer open kan, hier weer eens te gaan eten of op zondagavond live muziek te luisteren. Tot die tijd raden we je aan om hier eens af te halen. Of laat thuis bezorgen!

Ich Bin Ein Hamburger

Salades: € 11,00 tot € 17,50
Hamburgers: € 11,50 tot € 19,50
Drankjes: normaal

Prins Hendrikstraat 53
070 392 72 52
www.ichbineinhamburger.com
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Details

 • Schrijver

  Marcello & Els
 • E-mail

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Fotobijschrift

  Ich Bin Ein Hamburger
 • Editie

  1 - 2020

Meest gelezen artikelen