Skip to main content

Vigo Delivery


We schrijven nu al weer zo’n anderhalf jaar met veel plezier deze restaurantrecensies. De mensen zijn het gaan kennen en waarderen, daarom krijgen we van allerlei kanten leuke tips om te gaan eten. Restaurant Vigo, van Hans Roeleveld, werd getipt door een van onze vrienden. Hoe komen ze nou aan die naam vraag je je af. Heeft het te maken met ‘vis to go’ of is de zaak vernoemd naar de Spaanse stad Vigo? Toch eens vragen aan Hans... Vigo is niet alleen maar een restaurant, er zijn ook nog twee viswinkels en zelfs The Old Jazz hoort erbij. 

Uitgebreide kaart

Vigo Delivery heeft een uitgebreide kaart met heel veel sushi, vijf verschillende soepjes (o.a. kreeftenbisque), wel dertien starters (niet alleen maar vis), diverse oesters, poké bowls, leuke hoofdgerechten (o.a. burgers, noodles, pasta en sliptongetjes), desserts, bijgerechtjes en bijzondere extra’s. Keuze genoeg! Wij laten het Luxe Vigo Plateau bezorgen, het is ten slotte delivery.

Luxe!

Dit Luxe Vigo Plateau is een diner voor twee met in totaal 42 stuks sushi. We zien crunchy tempura rolls, king crab roll, mango roll, dragon roll, spicy tuna roll, unagi roll, sahimi tonijn en zalm, tonijn tataki en twee salades. Zoals je weet, is sushi een gerecht uit de Japanse keuken. Kleine hapjes met rijst, vaak ook zeewier en gevuld met allerlei ingrediënten zoals vis en groente. De allereerste keer dat we sushi aten, was ruim 25 jaar terug op een kunstreis in New York. Het was toen voor ons één van de weinig betaalbare maaltijden, want New York City was duur, in ieder geval voor ons. Els, met haar Oosterse roots, vond het fantastisch. Marcello echter, vond het een stuk minder. Dus toen het voorstel om Vigo te recenseren werd besproken, zei Marcello: “Ja maar je weet...”

Precies op tijd!

Rond zes uur (precies op tijd!) stond de fietskoerier met onze bestelling voor de deur en kon het feest beginnen. Negen verschillende sushi’s en twee salades. Mooie smakelijke sushi’s met krab, groentes, viseitjes en garnaal. Het zag er fantastisch uit. Als extra’s: de bekende plastic visjes met sojasaus, dun gesneden gember en natuurlijk wasabi. Na de eerste hap was Marcello’s twijfel compleet weg: “Hee Els, moet je deze eens proeven en kijk dan wat hier in zit. Proef, lekker!” Eerlijk is eerlijk, we hebben in tijden niet zo lekker gegeten. En, o ja, eet de sushi’s met mango als laatste, als dessert. Onze complimenten voor chef Kevin John (tekening).

Vigo Delivery

Aert van der Goesstraat 40
070 - 397 17 37
Bestellen: www.vigodelivery.nl
Luxe Vigo Plateau 2 pers. € 48,00
Soep vanaf € 5,00
Starters vanaf € 5,00
Oesters vanaf € 2,00
Hoofd vanaf € 10,00


Details

 • Schrijver

  Marcello & Els
 • E-mail

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Fotobijschrift

  Hans Roeleveld
 • Editie

  3-2021

Meest gelezen artikelen