Recept: Dagin Smoor van Garoeda


Dagin Smoor van Garoeda een recept van Elly Soewarmo-Laksmono

Van Garoeda kregen we een recept voor dagin smoor (gestoofd rundvlees). Het recept is simpel met slechts een paar ingrediënten en dus voor iedereen - ook voor jou - gemakkelijk te maken. 

Beschrijving van Garoeda

Het was wel even gissen naar hoeveelheden en tijden want de volgende beknopte beschrijving kregen we van Garoeda: kook het vlees halfgaar; snipper de uien in margarine met peper, zout en nootmuskaat; voeg vlees toe en laat het smoren met een beetje water. Voeg als het vlees klaar is wat ketjap manis toe en een beetje suiker. 
Wij hebben de ingrediëntenlijst wat verrijkt en er onze eigen bereiding op losgelaten. Het resultaat is een combinatie van oud (garoeda) en hyper modern (Indo Rock) Indisch!

Ingrediënten: 

- 750 gr. gesneden riblappen

- olijfolie

- 2 uien

- peper & zout

- 1 theel. nootmuskaat/kruidnagel

- 3 eetl. ketjap manis

- klein schepje suiker

- halve rode peper

- 2 salam bladen

- sajur lodeh

- witte rijst

Bereiding:

Kook 750 gram in stukken gesneden riblappen 3 minuten in kokend water. Bak het vlees in olijfolie met twee grote gesnipperde uien en een theelepel nootmuskaat. Voeg 3 eetlepels ketjap manis (Kaki Tiga), water, halve rode peper en 2 salam bladen toe en vergeet de suiker niet. Laat 1,5 uur sudderen. Serveer met sajur lodeh (recept uit Indo Rock) en witte rijst.

Eet smakelijk!

Restaurant Garoeda

Kneuterdijk 18a, Den Haag

070 346 5319

www.garoeda.com

Rijsttafels € 22,50 - € 38,00

Desserts   € 2,50 - € 4,75

Drankjes normaal geprijsd


Movie

Details

  • Schrijver

    Marcello en Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

    Dagin Smoor
  • Editie

    4-2020

Contact

Laan van Meerdervoort 174
2517 BH Den Haag

Lezersservice
ma t/m vrij van 10 tot 12 uur:

070 - 345 76 97

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© 2021 De Haagse Tijden. All rights reserved. Powered by Brückel Reclame BV.