Het was wel even gissen naar hoeveelheden en tijden want de volgende beknopte beschrijving kregen we van Garoeda: kook het vlees halfgaar; snipper de uien in margarine met peper, zout en nootmuskaat; voeg vlees toe en laat het smoren met een beetje water. Voeg als het vlees klaar is wat ketjap manis toe en een beetje suiker.
Wij hebben de ingrediëntenlijst wat verrijkt en er onze eigen bereiding op losgelaten. Het resultaat is een combinatie van oud (garoeda) en hyper modern (Indo Rock) Indisch!
- 750 gr. gesneden riblappen
- olijfolie
- 2 uien
- peper & zout
- 1 theel. nootmuskaat/kruidnagel
- 3 eetl. ketjap manis
- klein schepje suiker
- halve rode peper
- 2 salam bladen
- sajur lodeh
- witte rijst
Kook 750 gram in stukken gesneden riblappen 3 minuten in kokend water. Bak het vlees in olijfolie met twee grote gesnipperde uien en een theelepel nootmuskaat. Voeg 3 eetlepels ketjap manis (Kaki Tiga), water, halve rode peper en 2 salam bladen toe en vergeet de suiker niet. Laat 1,5 uur sudderen. Serveer met sajur lodeh (recept uit Indo Rock) en witte rijst.
Eet smakelijk!
Kneuterdijk 18a, Den Haag
070 346 5319
www.garoeda.com
Rijsttafels € 22,50 - € 38,00
Desserts € 2,50 - € 4,75
Drankjes normaal geprijsd
Laan van Meerdervoort 174
2517 BH Den Haag
Lezersservice
ma t/m vrij van 10 tot 12 uur:
070 - 345 76 97
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.