Skip to main content

JULES - Café Bistro


Zelf lekker koken naar oude familierecepten deden we de laatste drie afleveringen. Dit keer hebben we het afhaalmenu van Café Bistro Jules om over te schrijven. Jules zit letterlijk bij ons op de hoek en we hebben met verbazing de ingrijpende verbouwing - nu zo’n twee jaar geleden - met eigen ogen kunnen volgen. Alles maar dan ook àlles is vervangen, verbeterd of hersteld. Het resultaat mag er zijn. Een aanzienlijke verbetering met hoe het vroeger was, is de open trap naar de eerste etage; het ziet er goed uit en betrekt de bovenruimte bij de zaak. Slim!

Toen wij in 1985 ons eigen bedrijf openden zat hier een enigszins alternatieve zaak met een voordelig en vooral gezond menu. Café De Plak heette het toen en omdat we geen keuken hadden hield De Plak ons prima in leven.

Alweer week zes

Als echte ondernemer moet je snel reageren op veranderende omstandigheden. Zo  hadden wij zelf al na één dag quarantaine onze portretaanbieding (een getekend portret voor slechts 100 euro) en was Jules zo’n beetje de eerste met afhaalmaaltijden in Den Haag. Vorige weekend was het compleet uitverkocht en ook dit weekend stonden alle tafels vol met papieren tasjes met de maaltijden. Afhalen kan bij Jules alleen in het weekend, uitsluitend op bestelling.

Thuis uit eten

Het menu is simpel. Twee voor, twee hoofd en één dessert. Deze week vooraf een Gravad Lax of een Salade Végétarienne. Voor het hoofdgerecht konden we kiezen tussen agneau (lamsstoof met asperges) of de inmiddels beroemde kaasfondue van Jules. Wij kozen beiden hetzelfde; vooraf de zalm en vervolgens het lam. Wat fijn is, is dat alles in het tasje zit. Je eten in keurige bakjes, je drankjes en heel belangrijk: een A4'tje met instructies over opdienen en opwarmen. Je kan dus gewoon thuis uit eten! De zalm was een makkie. Grote borden pakken, voorzichtig het gerecht netjes op het bord leggen en hup de dressing erover (let op: niet te veel) en opdienen met een mooie koele Pinot Noir. Heerlijk stuk zalm met salade, lekker met appeltjes. Een goed begin. De agneau was ook niet moeilijk hoor, gewoon 7 minuten in een voorverwarmde oven en dan netjes op het bord leggen. Lastig? Welnee, de chef van Jules heeft het zo opgemaakt/verpakt dat je het min of meer in één keer mooi neer kan leggen. Ook nu weer thuis uit eten met een stevig glas Pomerol om het feest compleet te maken. Het chocoladedessert, een tartelette met meringues, is een de zoete afsluiter. 

Thuis uit eten, het is voor ons een beetje wennen. Maar als het altijd zo is als het menu van Jules, doen we het beslist vaker!

Menu à emporter Jules Café Bistro

3 gangen € 25,-
Bestellen voor vrijdag 22.00 uur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afhalen in de tuin van Jules aan de
Koningin Emmakade 118A

www.cafebistrojules.nl of bel: 070 - 345 4060


Details

 • Schrijver

  Marcello en Els
 • E-mail

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Fotobijschrift

  JULES - Café Bistro
 • Editie

  10-2020

Meest gelezen artikelen