(W)eten wat lekker is

Riso Bianco


Nieuwe Haagse HOTSPOT wel erg rustig door corona

Riso Bianco op de hoek van de Groot Hertoginnelaan en de Conradkade had de hotspot van Den Haag moeten worden; het coronavirus gooide echter roet in het eten... Het is een gek hoekje in de stad, waar we als buurtbewoners wel duizenden malen voorbij zijn gereden, maar nog nooit naar binnen zijn gegaan. Tram 11 rijdt zowat door de zaak en aan de overkant vinden we sportschool van Nieuwenhuizen, waar kunstenaar en striptekenaar Alfred Mazure de inspiratie opdeed voor zijn beroemde stripheld Dick Bos.

Witte en ook bruine rijst...

Vandaag gaan we wel naar binnen en treffen we een verrassend licht en sfeervol restaurant aan. Midden in de zaak een mooie houtoven voor de pizza’s. 

De riso bianco (witte rijst) is echt overal terug te vinden. Eerst valt het niet zo op maar dan zie je het: witte maar ook bruine rijst onder een zorgvuldig gepolijste laag epoxy. De tafelbladen, de bar, de plafondverlichting en ook de lampjes op tafel. Eigenaar Ali vertelt dat ze ruim een half jaar bezig zijn geweest om de zaak op deze manier in te richten. 

Uitgebreide menukaart

De menukaart is uitgebreid; pizza, verse pasta, antipasti, soep, insalate, vlees, vis en natuurlijk

desserts. We aten deze week al een paar keer pasta dus - hoe verleidelijk ook - kiezen we voor iets anders. Moeilijk, want de houtovenpizza’s zijn aanlokkelijk, bijvoorbeeld die met speenvarken... We gaan voor de antipasti Riso Bianco en krijgen een rijk gevuld bord met ao.a. prosciutto crudo, prosciutto cotta, mortadella, coppa, vitello, eitjes, tomaat, salade, gedroogde tomaatjes en tonijnsalade. Alles supervers en van Italiaanse topkwaliteit. Els drinkt er een lekkere prosecco bij en Marcello een prima en biologische Chianti. Gelukkig hebben we een éénpersoonsportie want er moet ook nog ruimte blijven voor het hoofdgerecht... Els gaat voor de gamberoni grill en Marcello kiest de grigliata di carne mista, in goed Nederlands de mixed grill. Beide gerechten met verse groente, salade, knapperig gebakken aardappeltjes met rozemarijn en perfect gegrilde gamba’s en diverse soorten vlees. Bij de gamba’s drinkt Els een goed glas Salento Bianco en neemt Marcello nog een Chianti!

Ali en Serap 

Bij het dessert, koffie met een grappa, praten we nog wat na met eigenaar Ali en zijn lieve vrouw Serap. Vanaf de opening half januari was het druk en toen, na een kleine twee maanden al, gooide corona roet in het eten voor deze bijzonder gastvrije ondernemers. Wij weten nu uit ervaring dat het goed is, dus ga er binnenkort eens lekker of haal er bijvoorbeeld zo’n fantastische echte houtovenpizza. We zagen op de kaart dat er 10% korting is op de afhaalprijzen.

Riso Bianco

Groot Hertoginnelaan 206
070 4062696
www.risobianco.nl

Pizza v.a. €   8,50
Antipasti v.a. €   6,00
Pasta v.a. € 11,50
Hoofdgerecht v.a. € 18,50
Drankjes/wijn normale prijzen


Details

 • Schrijver

  Marcello en Els
 • E-mail

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Fotobijschrift

  Riso Bianco
 • Editie

  13-2020

Meest gelezen artikelen

Contact

Laan van Meerdervoort 174
2517 BH Den Haag

Lezersservice
ma t/m vrij van 10 tot 12 uur:

070 - 345 76 97

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© 2023 De Haagse Tijden. All rights reserved. Powered by Brückel Reclame BV.