Recept: Italiaans driegangen menu van Riso Bianco


Overheerlijk Italiaans driegangen menu

Van Riso Bianco kregen we niet één maar drie recepten; salade Caprese, saltimbocca en pannacotta, zodat we thuis ons eigen driegangen diner kunnen maken. De recepten zijn simpel en door iedereen te maken. Helaas hebben we dit keer weing tijd gehad om het recept thuis te maken. Dus alle eer aan jou, veel succes met deze simpele maar smaakvolle recepten! De hoeveelheden zijn voor vier personen. Buon appetito!

Voorgerecht

Ingrediënten  

- 2 rijpe Roma tomaten

- 1 bol mozzarella

- Olijfolie

- Peper

- Zout

- (Verse) oregano

- Verse basilicum

We beginnen met een salade Caprese, altijd lekker en simpel te maken. Schik 8 plakken tomaat met 8 plakken mozzarella op een bord. Overgiet met lekkere olijfolie en breng op smaak met peper, zout en (verse) oregano.
Strooi er tot slot een ruime hoeveelheid grof gescheurde basilicum over.

Hoofdgerecht

Ingrediënten

- 4 kalfsschnitzels

- Boter

- Droge witte wijn

- Kalfsbouillon

- 4 plakken parmaham

- Salie blaadjes

- Eventueel pasta

Saltimbocca alla Romana. Klop 4 kalfsschnitzels dun en bak ze maximaal 3 minuten in de boter. Blus af met een flink glas droge witte wijn. Kook licht in en voeg een glas kalfsbouillon toe. Leg op elk stuk vlees een plak parmaham met een paar salieblaadjes. Serveer met bijvoorbeeld pasta.

Dessert

Ingrediënten

- Vanilliestokje

- 250 ml slagroom

- 250 ml volle melk

- 50 gram suiker

- 3 blaadjes gelantine

- Bosvruchten (vers/diepvries)

Pannacotta met bosvruchten. Schraap een vanillestokje leeg in een pan met 250ml slagroom, 250ml volle melk en 50 gram suiker. Op laag vuur aan de kook brengen en 5 minuten laten koken. Roer dan 3 blaadjes gelatine door de hete room. Laat in 4 kopjes 4 uur opstijven in de koelkast. Stort voorzichtig op 4 bordjes en doe de bosvruchten erbij.

Riso Bianco

Groot Hertoginnelaan 206
070 4062696
www.risobianco.nl

Pizza v.a. €   8,50
Antipasti v.a. €   6,00
Pasta v.a. € 11,50
Hoofdgerecht v.a. € 18,50
Drankjes/wijn normale prijzen


Movie

Details

  • Schrijver

    Marcello en Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

    Riso Bianco
  • Editie

    14-2020

Contact

Laan van Meerdervoort 174
2517 BH Den Haag

Lezersservice
ma t/m vrij van 10 tot 12 uur:

070 - 345 76 97

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© 2021 De Haagse Tijden. All rights reserved. Powered by Brückel Reclame BV.