Skip to main content

Braadstaal - De lekkerste kip van Den Haag


De lekkerste kip van Den Haag in een van onze favoriete restaurants!

In onze eigen Reinkenstraat zit op nummer 105 Braadstaal, een van onze favoriete restaurants want ze hebben daar, zeg maar gerust, de lekkerste kippetjes van Den Haag. Op de homepage van Braadstaal staat dan ook heel toepasselijk een oud gezegde; ‘Den Haen die ‘s ochtends te vroegh kraait, wordt ‘s avonds aan het spit gedraaid.’ Zeg maar ‘s ochtends een vent, ‘s avonds de Sjaak.

Knalrode rotisserie

Braadstaal is een sfeervolle, modern ingerichte zaak. Mooie lampen, op maat gemaakte tafels en, je kan hem niet missen, een prachtige knalrode rotisserie. Wat opvalt is het gebruik van glas in lood. Ook nu, in coronatijd, geen lullig plexiglas schotje tussen twee tafels maar een verplaatsbare glas in lood separatie! En de rode rotisserie, het hart en de start van de zaak, gevonden in Montmartre, is een verhaal apart. Eigenaar Bas vertelt het Franse avontuur graag als je komt eten.

Opgeschept over de kip

We hebben thuis al opgeschept over de kip met als resultaat dat we onze kleindochter Shera en vriend Daan moeten trakteren.
Maar natuurlijk eerst een voorgerechtje. We kiezen het zuurdesembrood van Victor Driessen, een plankje met
charcuterie (Bayonne ham, Rosette de Lyon, Saucisson de Perche Perche en Iberico Chorizo, op een bedje van rucola, vergezeld door Amsterdamse uitjes, mini-augurkjes en Kalamata olijven) en twee soft shell krabbetjes met avocado en pastinaakcreme. Het smaakt voortreffelijk, net als de rode biologische Malbec van Bousquet uit Argentinië die we erbij drinken. We komen voor de kip, maar Els neemt toch de vis van de dag. Het is Dorade Royal met een salsa verde van de rotisserie. En driemaal de kip dus. Alles komt vers van de rotisserie en, houd daar rekening mee, dat duurt een kwartiertje of drie. Je krijgt niet zomaar een kip maar een coquelet of, zoals Braadstaal het omschrijft, een maishaantje (550 gr) gegaard voor de vlammenwand van de rotisserie. We hebben niets te veel opgeschept want als de coqueletjes eenmaal op tafel staan, wordt het stil want er wordt gesmuld van het meest malse en sappigste kippetje dat je ooit gegeten hebt. “En Els hoe smaakt je dorade?” “Ook
super!”, antwoordt ze.

Restaurant Rotisserie Braadstaal

Reinkenstraat 105, Den Haag
070 5147834
www.braadstaal.nl

Voorgerecht v.a. €   5,50
Hoofdgerecht v.a. € 17,50
Dessert v.a. €   7,50 
Drankjes/wijn normale prijzen


Details

  • Schrijver

    Marcello en Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

    Braadstaal
  • Editie

    15-2020

Meest gelezen artikelen