- 1 kilo buikspek
- Zeezout
- Bruine suiker
- Appelsap
- 3 steranijsjes
- 1 sjalotje
- 4 tenen knoflook
- Kruidnagel
- Zwarte peper
- Komijn
- Pimenton
- Paprikapoeder
Haal een mooi stuk buikspek met zwoerd van ongeveer 1 kilo bij een goede (biologische) slager;
- Snijd er ruitjes in op de spekkant;
- Smeer het spek in met zeezout en (bruine) suiker. Laat minstens 24 uur intrekken en spoel met water af voor het de oven in gaat;
- Leg het spek in een diepe ovenschaal met de vleeskant naar beneden, zet hem 20 minuutjes in de oven op 200 graden;
- Haal het spek uit de oven en voeg een liter mooie (biologische) appelsap toe. Voeg daaraan toe: 3 steranijsjes, 1 gesnipperd sjalotje, 4 tenen knoflook, 4 kruidnagels, 2 theelepels zout, zwarte gekneusde peperkorrels naar smaak, 1 theelepel
komijn, 1 theelepel pimenton, 1 theelepel paprikapoeder. Bedek het spek met bakpapier en dek vervolgens de ovenschaal zorgvuldig af met aluminiumfolie;
- Zet terug in de oven gedurende 3 uur bij 140 graden;
- Laat het spek een half uurtje rusten;
- Kook ondertussen de gezeefde appelsap in tot gewenste dikte voor de glaze;U kunt het vlees meteen dezelfde avond op eten, maar... de volgende dag is het spek nog lekkerder!
Braadstaal serveert deze bijzondere buikspek met grote Black Tiger prawns, krieltjes, granaatappelpitjes en kervel.
Eet smakelijk!
Reinkenstraat 105, Den Haag
070 5147834
www.braadstaal.nl
Voorgerecht v.a. € 5,50
Hoofdgerecht v.a. € 17,50
Dessert v.a. € 7,50
Drankjes/wijn normale prijzen
Laan van Meerdervoort 174
2517 BH Den Haag
Lezersservice
ma t/m vrij van 10 tot 12 uur:
070 - 345 76 97
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.