Skip to main content

De Vegetarische Toko is 100% veganistisch


In Den Haag kent iedereen een toko als een klein Indonesisch restaurant met een paar tafeltjes en een toonbank vol met lekker eten. Je kan er afhalen maar ook even snel een - meestal voordelig - hapje eten. Wikipedia zegt overigens iets anders over de toko; een toko (Maleis voor winkel) is, in Nederland, de naam voor een oosterse winkel, vergelijkbaar met een supermarkt, waarvan de eigenaars in Nederland meestal Vietnamees, Indonesisch, Indiaas, Chinees of Surinaams zijn. In de omgangstaal wordt de term toko ook gebruikt voor andere winkels en meer in het algemeen voor bedrijven, organisaties (“hoe lang werk jij al bij deze toko?”) en clubs. Maar op z’n Haags is toko dus vooral een Indonesisch restaurantje.

What the Health

De Vegetarische Toko is van Ina Pardede en Max van Rossem (moeder en zoon!). Een idealistisch team met een groot hart voor de wereld en een beter milieu. De Netflixdocumentaire What the Health inspireerde Ina en Max zich in te zetten voor een betere toekomst voor ons allemaal. Door bij te dragen met de verkoop van veganistisch en vegetarisch Indonesisch eten. Ze hebben de markt uitgebreid verkend en kwamen er al snel achter dat er, merkwaardig genoeg, geen 100% vegetarische toko’s waren. In heel Nederland niet... Na ruim anderhalf jaar experimenteren met de receptuur en met verkoop op braderieën en pop-ups, besloten ze om hun eigen toko te openen, gewoon bij ons om de hoek in de Prins Hendrikstraat. Veel geluk met de opening hadden ze echter niet want al vier dagen na de opening kwam de eerste lockdown.

Met z’n drietjes

Wij hebben de grote rijsttafel (39,95) plus een saté genomen. Ruim voldoende voor twee personen, volgens de website. Niets is minder waar want we hebben er met z’n drietjes van gegeten en nog was er over. Met z’n drietjes? Dat klopt, want we hebben aan onze vriend Marius - die al heel lang vegetarisch eet - gevraagd om mee te eten en mee te beoordelen. We tellen veertien (!) gerechtjes plus de saté. Allemaal even lekker en echt Indonesisch (niet super pittig hoor). Marius geeft een zeer dikke voldoende, Els (geboren in Djakarta) ook en Marcello (vleeseter) heeft, onder andere door de fantastische rendang, nauwelijks in de gaten 100% veganistisch te eten! Ons advies is om bij deze idealistische, realistische en vriendelijke ondernemers van de Vegetarische Toko snel iets te halen of te laten bezorgen.

De Vegetarische Toko

Prins Hendrikstraat 150A
2518 HX Den Haag

06 39510653
devegetarischetoko.nl

Rijsttafel Kecil €24,50 
Rijsttafel Biasa €28,50 
Rijsttafel Besar €34,50
Rijsttafel Besar Sekali €39,50 

Met Kerst inclusief goodiebag
met unieke items uit Indonesië.

Verkoop per ons
€2,45 voor groente gerechten 
€3,25 voor “vlees” gerechten


Details

 • Schrijver

  Marcello en Els
 • E-mail

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Fotobijschrift

  De Vegetarische Toko
 • Editie

  25-2020

Meest gelezen artikelen