Skip to main content

Karsten en Kuiper?


Dark kitchen? 
Karsten en Kuiper? We gaan er afhalen in de Prins Hendrikstraat, op de hoek met de Van Diemenstraat. De naam allitereert in ieder geval lekker en nu maar hopen dat het eten net zo lekker is...

We hebben vooraf een gesprekje met Dirk Karsten die de zaak in 2014 begon. En wie is Kuiper dan, vragen we ons af. “Haha” zegt Dirk, “dat is gewoon mijn vrouw”. Het hoekpand met de grote ramen oogt fris en modern met een open keuken, een glazen koeltoonbank (zoals bij de slager) met de gerechten, een kast met de wijnen en slechts één tafel op de bijzondere en Escher-achtige vloer. Let ook nog even op het fantastische logo... Het is met die ene tafel dus geen restaurant, het is misschien wel de eerste zogenaamde ‘dark kitchen’ in Den Haag. Het is het concept van de toekomst, lees je sinds kort overal. Een bijzonder futuristische blik van Dirk, al in 2014!

Core business

Zoals wij, Marcello en Els, zeggen dat onze core business is om iemand blij te maken met een afbeelding, zo zegt Dirk dat het zijn core business is om iemand blij te maken met lekker (en gezond) eten. “Natuurlijk maken we alles zelf en zoveel mogelijk met biologische en lokale producten. Gezond eten, zoals thuis maar dan uitgebreider en op restaurantniveau”, volgens Dirk. Als we aan Dirk verklappen dat we een stukje willen schrijven, gaat er van vrijwel elk gerecht een kleine portie mee naar huis, zodat we van alles kunnen proeven.

Spitskoolsteak!

Thuisgekomen pakken we uit en de hele tafel staat vol met o.a.: kippendijen in dragonsaus met aardappelgratin en groene groentemix, gehaktballetjes met parelgortrisotto van tomaat en groene groentemix, vegetarische lasagne met ricotta en spinazie met een romeinse salade met ingelegde groente, gegrilde kippendijen gemarineerd in 5 spices met limoenrijst, parel couscous, kleine broccoli, bloemkool met zwarte bonen, spitskoolsteak, melanzane, aubergine, zoete aardappel, Indiase daal en nog veel meer. Stuk voor stuk smaken alle gerechtjes top! Inderdaad net als thuis, maar dan veeel beter. Voor ons is de topper van de avond de spitskoolsteak die smelt op je tong. Als je een soortgelijke ervaring wilt als wij, met veel gerechtjes, dan bestel je Shared Dining (vanaf 2 personen). Als je ‘gewoon’ wilt eten, kies je een hoofdgerecht met één of twee bijgerechten. Onze complimenten aan Dirk en zijn team. Haal er eens af of laat de catering verzorgen voor je feest of zakelijke bijeenkomst.

Karsten & Kuiper

van Diemenstraat 132
(hoek Prins Hendrikstraat)
070-2210344
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afhalen of bezorgen (met de snelle e-bike)
Complete maaltijd plusminus € 13,00
Gerechten vanaf € 7,00
Desserts vanaf € 1,50


Details

  • Schrijver

    Marcello & Els
  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fotobijschrift

  • Editie

    7-2021

Meest gelezen artikelen