(W)eten wat lekker is
Recept: Melanzane alla parmigiana à la Baardman
In de vorige aflevering schreven we over een fijne take-away van Restaurant Baardman. We denken nog wel eens aan de perfect gegaarde kalfswang! De chef van Baardman heeft voor ons een recept voor melanzane alla parmigiana. Het is een traditioneel Italiaans gerecht waar je op het internet honderden recepten voor kan vinden. Als je het erg lekker vindt en het op vakantie in Italië wilt bestellen, bestel dan melanzane alla parmigiana en niet alleen melanzane want dan krijg je alleen aubergine...
Ingrediënten:
• 3 aubergines
• 1 sjalot
• 2 tenen knoflook
• 500ml passata di pomodoro
• 500gr goede mozzarella in blokjes
• 3 eieren
• 150gr parmezaan geraspt
• beetje bloem
• 50 gr basilicum
• olijfolie
Bereiding
Was de aubergines en snij ze over de lengte in repen van 5mm breed. Doe ze, indien mogelijk, in ijswater terwijl je de rest bereidt. Breek en kluts de eieren in een diep bord, voeg een snuf zout en 10 gram parmezaan toe. Droog de plakken aubergine goed af en doop ze eerst in de bloem en daarna in het ei. Hierna bak je ze in gedeeltes in een flinke laag olie. Leg na het frituren de aubergine op keukenpapier om af toe koelen.
Snipper de ui en de knoflook. Bak dit een paar minuutjes op laag vuur in de olijfolie, voeg de passata di pomodoro toe en laat het mengsel een half uurtje lekker sudderen op laag vuur. Breng op smaak met wat zout en peper. Voeg wat water toe als het te veel inkookt.
Verhit de oven op 180 graden en neem een diepe ovenschaal. Leg nu eerst wat saus op de bodem. Daarop een laag aubergine. Daarop weer een dunne laag saus met blokjes mozzarella, een paar blaadjes basilicum en geraspte Parmezaan. Herhaal dit tot alles op is en sluit af met een bovenste laag van Parmezaan.
Zet 30 minuten in de oven, check na 20 minuten of het al goed is. Sommige ovens gaan wat sneller. Als de bovenste laag kaas lekker gesmolten is kan je aan tafel.
Lekker met een frisse salade en een goed glas Chianti. Hoewel je er traditioneel een Lambrusco uit Emilia Romagna bij drinkt... Eet smakelijk
Restaurant Baardman
Theresiastraat 18a, Den Haag
06 - 5475 4904
Elke donderdag, vrijdag en zaterdag;
Afhaal- en/of bezorgmenu 3 gangen - € 25
Details
-
Schrijver
Marcello en Els -
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. -
Fotobijschrift
-
Editie
6-2021